Merkez Bankası personel alımı gerçekleştiriyor. Merkez Bankası bünyesinin personel ihtiyacını karşılamak üzere Sözleşmeli olarak personel alacak. Sizde Merkez Bankası iş başvurusunda bulunmak için ilanın devamında verilen bilgileri inceleyebilirsiniz.

Türkiye Cumuriyeti Merkez Bankası yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak amaçlı Sözleşmeli olarak Ekonomist istidam edecek. Adaylardan Merkez bankası politikaları ile ilgili bağımsız ve doğrudan araştırma yapmaları ve resmi politika oluşturmaları süreci katkıda bulunmaları beklenmekte olup, analitik, syısal ve yazılı ifade becerileri ve güçlü sunum yapma özellikleri aranmaktadır. Adaylara rekabetçi bir ücret ve sosyal olanaklarda sağlanmaktadır. Başvuruda bulunacak olan adaylar istenilen koşullara uygun olmaları şarttır. 

Adaylarda aranan şartlar nelerdir?
  • T.C. Vatandaşı olan adaylar,
  • Türkiye Cumuriyeti Merkez Bankasının aradığı genel şartları taşıyan adaylar,
  • İyi Sunum yapabilen,
  • Çok iyi derecede analitik, Sayısal ve yazım tekniklerine sahip olan adaylar,
  • Yurt içinde veya yurt dışında Bankanın ana faaliyet alanına giren, makro iktisat, uygulamalı mikro ekonometri, finans, finansal iktisat, uluslararası finans ve uluslararası iktisat/ticaret konuları ile ilgili bir dalda doktora derecesine sahip olmak ya da doktora derecesini 2016 yılı sonu itibarıyla alacak olmak,
  • İleri düzeyde İngilizce bilmek [son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) en az 90 veya Test of English as a Foreign Language Internet-based Test (IBT)’den en az 108 puan almış olmak veya son başvuru tarihi itibarıyla son beş yıl içinde yurt dışında eğitim yapan üniversitelerde öğrenim görmek veya bu üniversitelerde öğretim elemanı olarak görev yapmış olmak,
BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar, en geç 17 Haziran 2016 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, istenilen belgeleri pdf formatında olacak şekilde [email protected] adresine göndermek sureti ile yapılacaktır. İlanın tam metnini inceleyerek daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Tam metin için buraya tıklayınız.
Editör: TE Bilisim