Maaşlar

2019 İtfaiye Eri Maaşları Ne Kadar?

2019 itfaiye eri zamlı maaşları ne kadar oldu ? Mesleğe yeni başlayan 8 /1 ve tecrübeli 1/4 itfaiye erlerinin maaşları,çalışma koşulları hakkında detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

Abone Ol

Özellikle son zamanlarda gündemde oldukça yer alan ve önemi vurgulanan mesleklerden biri olan itfaiye eri meslek grubu, kamuda istihdam edilmektedir. Bunun yanı sıra farklı gönüllü organizasyonlarda da görev almakta olan itfaiye erleri aynı zamanda kamu personeli statüsünde de görev yapmaktadır. Birçok adayın da ilgisini çekken son zamanlarında mesleklerinden olan itfaiyecilik meslek grubu maaşları ve çalışma şartlarına ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Çalışma Koşulları Nelerdir?

İtfaiye eri olarak görev yapan personellerin asli görevi yangın ile mücadele etmektir. Bunun yanı sıra arama kurtarma faaliyetlerini sürdürme, trafik kazalarında ihtiyaç halinde araç içindeki yaralıyı kurtarma, mesleğe uygun diğer kurtarma faaliyetlerinde yer alma ve acil durumlarda, doğal afetlerde yardıma ihtiyaç duyanları kurtarma ve diğer görevleri yerine getirmektedirler. Kamu personeli olarak görev yapan itfaiye erlerinin çalışma saatleri ise vardiya ve diğer acil durumlara göre değişiklik gösterebilmektedir. Genellikle itfaiye alımlarında lise mezunu ya da ilgili lisans bölümlerinden mezun olan adaylar alınabilmektedir.

2019 İtfaiyeci Maaşları Nedir?

Genellikle belediyelerde görev alan itfaiye erleri, 2019 yılı itibari ile 1/4 derecesine sahip ise ve 25 yıl ve üzerinde hizmete sahipse 3 bin 750 TL olmakta olup 8/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan bir itfaiye eri ise 3 bin 400 TL civarında maaş almaktadır. Bunun yanı sıra diğer yardımlar ve kadro, derece artışına bağlı olarak da maaşlar yükselebilmektedir.