Türk Silahlı Kuvvetlerinde rütbeli olarak çalışan askere maaşları belli oldu mu? 2019 yılında subay ve astsubay maaşları ne kadar? Tüm TSK askerleri maaşları ne oldu…

Binlerce personelin bulunduğu TSK’nde her alanda asker çalışmaktadır. İhtiyaca göre mesleklerin belirlendiği TSK’da asker maaşları da değişiklik gösteriyor. 2019 yılı subay maaşları aramalarının yanı sıra astsubay ve uzman çavuş maaşları da merak edilenler arasındadır. Sürekli devam eden subay ve uzman çavuş alımları da 2019 yılında devam ediyor.

Rütbeli asker maaşlarında belirlenen bazı seçenekler ile maaşlarda değişiklik olabilmektedir. Bu değişikliğe sebep olan rütbeli asker maaşlarında; kıdem, sınıf, görev, tazminat, aile, çocuk gibi alanları maaşın yükselmesine sebep olabilmektedir. Bu yüzden rütbeli asker maaşları olan 4000 TL ile 5000 TL arası için yapılan araştırmada bu seçeneklerde göz önünde bulundurulmalıdır.

TSK Subay Maaşları

İçerisinde çavuş, baş çavuş, uzman çavuşunda bulunduğu TSK askerlerinin maaş değişikliği yukarında bulunan durumlara göre değerlendirilmektedir. Subay olarak göreve başlayan askerlerin de ilk başlangıç maaşları 4000 üzerinden belirlenmektedir. Daha sonra kıdem, aile, ataması yapılan kadroya göre bu durum değişiklik gösterebilmektedir.

Aynı şekilde TSK’daki önemli görevler arasında bulunan Teğmen maaşları da 6200 TL ile başlayarak ödenmektedir. Buna ek olarak; subay alanında bulunan Üsteğmen 4300 TL, Yüzbaşı 4500 TL, Binbaşı 4500 TL, Yarbay 5600 TL, Albay 6400 TL ile başlangıç maaşları almaktadır.