Maaşlar

2020 Belediyelerde Mezuniyete Göre Çocuk Eğitimcisi Maaşları

2020 belediye çocuk eğitimcisi maaşları ne kadar oldu ? Zamlı yeni maaşlar ne kadar ? Çocuk eğitimcisi nasıl olunur ? Çalışma koşulları nelerdir ? İşte detaylar:

Abone Ol

Son zamanlarda adayların en çok talep ettiği meslek grupları arasında çocuk eğitimcisi meslek grubu gelmektedir. Bu noktada hem özel hem de kamu sektöründe istihdam olanağı bulunan çocuk eğitimcilerine 2020 yılı itibari ile ödenen maaşlar, nasıl çocuk eğitimcisi olunur başta olmak üzere çalışma şartları en merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu doğrultuda merak edilen bu konulara ilişkin detaylı bilgiler ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Çocuk Eğitimcisi Nasıl Olunur?

Birçok adayın merak ettiği ilk konu çocuk eğitimcisi nasıl olunur sorusuna yöneliktir. Bu kapsamda bu unvana atanmak için meslek lisesi, ön lisans ya da lisans mezunu olmakla birlikte bunların Anaokulu Öğretmenliği, Ana Okulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Öğretmenliği, Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği,Okul Öncesi Öğretmenliği, Okul Öncesi Eğitimi lisans programlarının birinden mezun olma şartı aranmaktadır. Kamuda ya da yerel idarelerde ilgili kadroya atanmak için ilgili yıl için yapılan KPSS sınavından P3 puan türünde en az puan türü şartını sağlamak gerekmektedir.

Çocuk Eğitimcisi Çalışma Şartları

Çocuk eğitimcisi olarak yerel idarelerde görev yapan adaylar, çocuklara özel eğitimler, yaş grubuna özel eğitici programlar hazırlamakla birlikte çocukların sosyal ve fiziki durumlarını gözlemekle görevlidir. Genellikle haftada 40 saat çalışma süreleri bulunan çocuk eğitimcilerinin mesai saatleri ise 08:00 ile 17:00 arasındadır.

Mezuniyete Göre Çocuk Eğitimcisi Maaşları

Çocuk eğitimcisi olarak belediyelerde görev yapan adaylara ödenen maaşlar başta derece ve hizmet yılı olarak değişiklik göstermekle birlikte aynı zamanda mezun olunan eğitim düzeyine göre de farklı olmaktadır. Buna göre 2020 yılı itibari ile liselerin ilgili bölümlerinden mezun olan ve 3/1 derecesi bulunan adaylara en az 2 bin 527 TL ödenirken en yüksek 3 bin 159 TL ödenmektedir. Ön lisans mezunu adaylara ise en az 2 bin 558 TL ile en yüksek olarak 3 bin 198 TL maaş ödemesi yapılmaktadır. 4 yıllık lisans mezunu bir adaya ise en az 2 bin 664 TL ile en yüksek 3 bin 305 TL maş verilmektedir.