Farklı kamu kurumları bünyesinde görevlendirilen meslek gruplarından biri de bilgisayar işletmenliği olup özellikle bu noktada birçok aday nasıl bilgisayar işletmeni olur, bilgisayar işletmeninin görevleri nelerdir, personele ödenen maaş miktarı nedir gibi birçok merak edilen konuya ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.
Bilgisayar İşletmeni Nasıl Olunur?
Bilgisayar işletmenliği yapmak isteyen adayların izlemesi gereken birtakım adımlar bulunmakta olup adayların ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı / MEB’den onaylanmış bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olması buna ek olarak ise en az lise mezunu olmaları gerekmektedir. Adaylar ayrıca lisede ilgili bilgisayar bölümlerinden ya da ilgili ön lisans bölümlerinde mezun olabilmekte olup bu aranan bir şart değildir. Kamu kurumlarında istihdam edilmek isteyen adayların KPSS sınavına girip ilgili puan türünden en az puanı almış olması gerekmektedir.
Bilgisayar İşletmeni Ne Yapar?
Bilgisayar işletmeni olarak görev yapan personel, kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılan bilgisayarların bakım ve onarımı ile ilgilenmekte olup aynı zamanda kendilerine verilen teknik görevlerini yerine getirir. Ayrıca ilgili kurum ve kuruluşların web sitelerine ilişkin düzenleme yaparlar ve bilgisayar ile ilgili hemen hemen tüm görevleri yerine getirirler.
Kamu Kurumlarında Bilgisayar İşletmeni Maaşları
Birçok kişi tarafından merak edilen konular arasında bilgisayar işletmeni olarak görev yapan personele ne kadar maaş ödemesi yapıldığıdır. Bu noktada özellikse maaş tutarları dereceye ve hizmet yılına göre değişiklik göstermekte olup 7/3 derecesinde 5 hizmet yılı olan personele 43 bin 900 TL, 5/2 derecesinde 10 yıl deneyimi olan bir personele ise 4 bin TL civarında, 3/1 derecesinde bir personele ise 15 hizmet yılı olması durumunda 4 bin 200 TL maaş ödenmekte olup aynı zamanda 4/1 derecesi ve 25 üzeri hizmet yılına sahip olan bir personele ise 4 bin 500 TLL maaş ödemesi yapılmaktadır.
Özel Sektörde Bilgisayar İşletmeni Maaşları
Özel sektörde görev yapan personele ödenen maaşlar ise tecrübeye göre değişiklik göstermekte olup 2020 yılı itibari ile en az 3 bin niteliğe göre ise 10 bin TL’ye kadar maaş ödendiği görülmektedir.