Son zamanlarda alımlarda en çok rastlanan kadrolardan biri de büro işçisi kadrosu olmakla birlikte özellikle kamu kurumlarına ait büro ve çalışma yerlerinde görevlendirilen bu personele ödenen maaşlar, çalışma saatleri, büro memurundan farkı nedir gibi sorular en merak edilen konular arasında yer alıyor. Konu ile ilgili olarak ise merak edilen bu konulara ilişkin açıklama, maaş bilgileri ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.
Büro İşçisi Ne İş Yapar?
Kamu ya da özel sektör alımlarında büro işçisi olarak görevlendirilen adayların en iş yaptıkları merak edilmekte olup bu kapsamda büro görevlilerinin çalışılan alanda, ofiste ya da büronun temizliğinden sorumlu olduğu, süpürmek ve temizlemek işlerini gerçekleştirdiğini, çalışılan yerde evrak taşıma ve teslimatını yapmak, büro malzemelerini ayarlamak, biten malzemeleri yenisi ile değiştirmek, konukları yönlendirmek gibi birtakım görevleri olduğunu ifade etmek mümkündür. İŞKUR tarafından yapılan açıklamada ise:
Büro alanlarında yerleri süpürmek, silmek ve diğer temizlik işlerini yapmak,Bürolardaki tuvalet, lavabo vb. temizliğini yapmak,Eksilen temizlik malzemelerin takviyesini yapmak,Bürolardaki mobilyaları, mefruşatları ve büro makinelerini çeşitli temizlik araç vegereçleri ile temizlemek,Bürolardaki evrak taşıma ve dağıtım işlerini yapmak vb. görev ve işlemleri yerine getirir şeklinde açıklama yapılmıştı.
Büro İşçisi Nasıl Olunur?
Büro işçisi olmak isteyenler hem kamu hem de kurumlarında istihdam edilebilmekte olup bu noktada adayların açılan ilanda yer alan en az öğrenim seviyesini tamamlama gibi birtakım özel şartları sağlaması ve kamu kurumlarında ise bazı durumlarda ilgili KPSS puanına sahip olması gerekir.
Büro Memurundan Farkı Nedir?
Büro memurundan farklı olarak daha çok temizlik, düzenleme ve benzeri görevlere sahip olan büro işçisi yardımcı hizmetler kadrosunda istihdam edilebilmektedir.
2020 Büro İşçisi Maaşları
Mezuniyete göre alımlarda ödenen maaş değişmekle birlikte belediyelerde asgari ücretin yüzde 90 fazlası ile 300 TL civarında bir sosyal yardım ile birlikte en az 3 bin ile 4 bin TL arasında maaş aldıklarını söylemek mümkündür. Özel sektör kurumlarında ise bu ücretin biraz düşük olduğunu ifade etmek mümkündür.