Maaşlar

2020 Kamuda Veznedar Maaşları Ne Kadar?

2020 zamlı kamu veznedar maaşlar ne kadar oldu ? Veznedar olma şartları nelerdir,hangi şartlar sağlanmalıdır ? Veznedarlık çalışma koşulları nelerdir ?

Abone Ol

Son zamanların personel alım ilanlarında sıklıkla rastlanılan bir meslek grubu olması dolayısı ile birçok kişi tarafından merak edilmekte, veznedar nasıl olmaktadır, veznedarlar ne kadar maaş almaktadır gibi sorular sorulmaktadır. Bu noktada merak edilen konulara ilişkin olarak detaylar ve bilgiler haberimizin devamında yer almaktadır.

Veznedar Kimdir, Ne İş Yapar?

Veznedar, kelime anlamı ile veznesi bulunan herhangi bir kurumda para girişi veya çıkışını gerçekleştirilen kişilere denilmektedir. Özellikle resmi olarak para işlemlerini gerçekleştiren veznedarlar, nakit işlemlerini gerçekleştirerek, ödeme alır, ödeme yapar. Hem kamuda hem de özel sektörde veznedar olarak görev yapmak mümkündür. Özel sektörde genellikle bankalar gibi kurumlarda görev yapılırken kamuda ise vergi daireleri, belediye gişeleri gibi alanlarda veznedarlık görevi yapılmaktadır.

Veznedar teslim alınan paranın günlük işlemler için yeterliliğini sağlamak, para girişini imza ile belgelemek, çek ve senet için gerekli tahsilatı ve işlemleri yapmak, muhasebe defterine ilgili girişleri yapmak, gün sonunda para girişi ve çıkışının örtüştüğünü göstermek ve kasayı kapatmak gibi görevler yapmaktadır.

Veznedar Nasıl olunur?

Veznedar olmak isteyen bireyler için 2 yıllık büro yönetimi bölümünden mezun olmak ya da 4 yıllık eş değer bir bölümden mezun olmak şartları aranabilmektedir. Son zamanlarda ise Bankacılık ve Finans bölümünden mezun olanlar arasında da bu görevi yapmak üzere personel alımı yapıldığı görülmektedir. Bunun yanı sıra lise mezunu olarak da adayların istihdam edilmesi mümkündür. Kamuda görevlendirilmek isteyen adayların ilgili bölümlere yönelik olan KPSS sınavına girerek puana sahip olmaları gerekir. Açılan ilanlara bu puan ile başvuru yapılır.

Veznedar Maaşları Ne Kadar?

Kamuda lise veya ortaokul mezunu bekar 7/1 derecesinde bir veznedar 2020 yılı itibari ile 3 bin 954 TL maaş almaktadır. Bunun yanı sıra lisans ya da ön lisans mezunu bir veznedar da aynı tutarda maaş almaktadır. Maaş derecesinin 1/4 olarak artması durumunda artmakta ve 4 bin 282 TL olarak hesaplanmaktadır. 25 hizmet yılı olan 1/4 derecesindeki bir veznedar ise 2020 yılı itibari ile 4 bin 335 TL maaş alabilmektedir.