Maaşlar

2020 SGK Denetmen Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

2020 zamlı SGK deneten yardımcısı maaşları ne kadar oldu ? Denetmen yardımcısı olabilmek için neler gereklidir ? Denetmen yardımcılığı ile ilgili detaylar haberde:

Abone Ol

Kamu kurumları arasında yer alan SGK tarafından yapılan personel alımlarında sıklıkla karşılaşılan kadrolardan biri de denetmek yardımcılığı meslek grubudur. Özellikle birçok kişi tarafından talep edilen ve ilgi gösterilen kadrolar arasında yer alan SGK denetmen yardımcılığı için merak edilen konularda biri de bu meslek grubunu içre etmek için hangi adımların izlenmesi gerektiği, ne kadar maaş alındığı, çalışma şartlarının nasıl olduğu gibi konular yer almaktadır. İşte meslek grubuna ilişkin en merak edilen soruların yanıtları ve detaylı bilgiler.

SGK Denetmen Yardımcısı Nasıl Olunur?

SGK denetmen yardımcılığı pozisyonunda görev yapmak isteyen adayların ilk olarak üniversitelerin 4 yıllık İİBF ce SBF fakültelerinden mezun olması gerekmektedir. Bu noktada hukuk grubu için KPSS sınavından KPSS P23, P47, P40, P42 ya da matematik ve istatistik alanında KPSS P13 puan türüne sahip olması gerekmektedir. Yayınlanan ilanda asgari puan türü ile ön eleme aşamasını ve sonrasında mülakat ya da sözlü sınavda başarılı olan adaylar mesleğe atanmaktadır.

Bu mesleği icra eden meslek personelleri, kayıt dışı istihdam başta olmak üzere mesleğin temel gereklerinin uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmek, mesleğe ilişkin inceleme görevlerini yerine getirmek gibi meslek tanımlarına sahiptir. Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde taşra ya da il merkezi teşkilatlarında görev alabilmektedir.

SGK Denetmen Yardımcısı Maaşları

SGK bünyesinde taşrada ya merkez teşkilatlarda denetmen yardımcısı olarak görev yapan personele 2020 yılı itibari ile ödenen maaşlar derece ve hizmet yılına göre farklı olabilmektedir. Bu doğrultuda mesleğe yeni başlayan ve 9/1 derecesine sahip olan bir denetmen yardımcısına 4 bin 100 TL maaş ödemesi yapılırken hem derecenin artması hem de hizmet yılının artması dolayısı ile ödenen maaşlar da 6 bin TL’ye kadar çıkmaktadır. Yeterlilik sürecinin tamamlanması durumunda da maaşlarda artış görülmekte olup yeterliliğini bitiren ve yeni başlayan bir personelin maaşı ise 5 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir. Meslek grubu mensupları ise 2200 ek gösterge ile görev yapmaktadır. Son zamanlarda mesleğe ilişkin eleştirile bir konu ise kademeler arası maaş artışlarını yeteri kadar olmamasına yöneliktir.