2020 Uzay Mühendisi Maaşları Ne Kadar Oldu?

Uzay ve havacılık günümüzün yükselen alanlarından ve iş sektörlerinden biri haline gelmiş olmakla birlikte özellikle ülkemizde de uzay ve havacılık ile ilgili bölümlerin sayısı giderek artmaya başlamıştır.Bu bölümlerden biri de uzay mühendisliği olup ilgili bölümü bitirenler uzay mühendisi unvanını almakta ve gerek ülkemizde ilgili kurumlarda gerekse yurt dışında istihdam olanağına sahip olmaktadır. Birçok kişi tarafından merak edilenlerin başında nasıl uzay mühendisi olunur, görevleri nelerdir, çalışma şartları nelerdir, ne kadar maaş ödenmektedir işte detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Uzay Mühendisi Kimdir? Ne İş Yapar?

Genel itibari ile havacılık ve uzay mühendisi olarak görev yapan adaylar, bu meslek unvanını almak için öncelikle üniversitelerin uzay ve havacılık mühendisliği bölümlerinden mezun olmalıdır. Çok iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olmaları gereken adaylar hem özel hem de kamu sektöründe görev alabilmektedir. Uçakların ve roketlerin havada kalmasından tasarlanmasına kadar birçok aşamada görev almaktadırlar. Fizik ve matematiği yoğun olarak kullanmaktadırlar.

Ülkemizde kamu sektöründe başta TÜBİTAK, Havacılık ve Uzay Ajansı, Teknoloji Bakanlığı gibi birçok kamu kurumu bünyesinde istihdam edilebildiği gibi aynı zamanda TÜRKSAT gibi kurumlarda da iş olanağınsa sahip olabilmekte ve yurt dışında ESA ve NASA gibi devlet kurumları ile TESLA gibi özel şirket kurumlarında görev yapabilmektedir.

Uzay Mühendisi Maaşları

Ülkemizde uzay mühendisi olarak görev yapan meslek çalışanlarının sayısı giderek artmakta olup özellikle geleceğin mesleklerinden biri olan bu unvan bünyesinde özel ya da kamu kurumları bünyesinde istihdam olanağı bulunabilmektedir. Bu noktada ülkemizde uzay mühendisi olarak özel ve kamu sektörü maaşları birbirine yakın olmakla birlikte kamuda 7/2 derecesine sahip biri 5 bin 992 TL maaş alırken özel sektör bünyesinde görev alan personelin 2020 yılı itibari ile almış olduğu maaş tutarı ortalama olarak 5 bin 865 TL ile 9 bin 450 TL arasında değişmektedir. Özellikle yurt dışı kaynaklı kurumlarda görev alan personelin maaşı dolar ya da Euro üzerinden verildiğinde çok yüksek tutarların ödendiğini söylemek mümkündür.

Sorumluluk Reddi Beyanı:

www.isinolsa.com, herhangi bir devlet kurumu, resmi kuruluş veya kamu hizmeti sağlayıcısı değildir. Sitemiz, yalnızca özel sektör hizmetleri sunan bağımsız bir platformdur ve devletle veya resmi kurumlarla hiçbir bağlantısı yoktur. Daha fazla bilgi için gizlilik politikamıza buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir