Her ne kadar çok bilinmeyen bir meslek olsa da son zamanlarda birçok adayın talep ettiği meslekler biri haline gelen ambar memurluğu hakkında birçok konu merak ediliyor. Özellikle başta nasıl ambar memuru olunur, istihdam olanakları nelerdir, personel ne kadar maaş almaktadır başta olmak üzere çeşitli konuları merak etmekte olup bu noktada merak edilen bu konulara ilişkin cevaplar ve personelin 2020 Temmuz zamlı maaşlarına ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Ambar Memuru Kimdir? Ne İş Yapar?

Ambar memuru genel itibari ile, kamu kurumlarının ihtiyaç duymuş olduğu her türlü malzeme, hizmet ve ürünün kaydını tutmak, bunları her türlü duruma karşı korumak, korumaya ilişkin faaliyetleri yürütmek görevlerini yerine getiren personele verilen isimdir. Memur olarak görev yapan personel, çeşitli kamu kurumalarında görev yapabilmektedir.

Ambar memuru olmak için ise sağlanması gereken birtakım şartlar bulunmaktadır. Bunlardan ilki 4 yıllık ya da 2 yıllık olarak İşletme Yönetimi (Genel İşletme, Girişimcilik ve Proje Yönetim Asistanlığı, Orta Kademe Yöneticilik/Yöneticiliği, İşletme Organizasyonu ve Çiftlik Yönetimi, Tarım İşletmeciliği, İşletme, İşletmecilik, İşletme Yönetimi, İş İdaresi, Ticaret ve Yönetim, Endüstriyel Yönetim, İşletme Yönetimi), Dış Ticaret (Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret Yönetimi, Dış Ticaret ve Avrupa Birliği, Gümrük İşleri, Gümrük İşletme, İthalat-İhracat) gibi bölümlerden mezun olmaktır. KPSS sınavı ile atanan adaylar genel memur alım şartlarını da sağlamalıdır.

Ambar Memuru Maaşları

Lisans mezunu olarak Maliye Bakanlığında göreve yeni başlayan bekar, 7/1 derecesindeki bir ambar memuru; Gösterge Aylığı (7/1) 108.90TL, Taban Aylığı2,417.70 TL, Yan Ödeme Aylığı82.05 TL, Özel Hizmet Tazminatı719.02 TL, Ek Ödeme1,320.64 TL olmak üzere kesintiler ile net olarak 3,959.24 TL maaş almaktadır.Diğer kurumlarda görev yapanlar ise 3,934.47TL maaş almaktadır.

5/1 derecesinde Maliye Bakanlığı’nda çalışanlar 3,973.76TL maaş alırken diğer kurumlarda çalışanlar ise 3,973.76 TL maaş almaktadır. Aynı derecede hizmet yılının 10 yıl olması durumundaise maaşlar kuruma göre değişmekle birlikte 3,970.34TL ile 3,995.09 TL arasında değişmektedir.