Maaşlar

2021 Fizyoterapist Maaşları

2021 yılı fizyoterapist maaşları ne kadar olacak ? Zamlı fizyoterapist maaşları hakkında tüm detayları sitemizde sizler için derledik. Detaylar haberimizdedir.

Abone Ol

Sağlık meslek grubu arasında en popüler meslekler arasında fizyoterapistlik yer alıyor. En çok merak edilen konular arasında ise fizyoterapist nasıl olunur, 2021 yaklaşırken fizyoterapist maaşları ne kadar oldu gibi konular bulunuyor. İşte merak edilen bu konulara ilişkin detaylar, haberimizin devamında yer alıyor.

Fizyoterapist Kimdir? Ne İş Yapar?

Fizyoterapist, doktorların hastalara koyduğu tanı üzerine uygun terapi ve rehabilitasyonların sağlanmasında görevli olan meslek çalışanlarıdır. Her türlü hareket sistemi bozukluğu, fiziksel rahatsızlıkların tedavisinde görev almaktadır.

Fizyoterapistler, doktor ve diğer sağlık görevlileri ile birlikte çalışarak, hastalara fiziksel egzersizleri uygulatmak, hastalara fiziksel tedavileri hakkında bilgi vermek, hastaların tekrar eski fiziksel güçlerini ve sağlıklarını kazanmak adına tedavi yürütmek, yardım etmek, engelli ve yaşlıların fiziksel sağlığı için ilgili tedavileri ve egzersizleri uygulamak, hastaların tedavi süreçlerini raporlamak şeklinde görev tanımları bulunmaktadır.

Fizyoterapist Nasıl olunur?

Fizyoterapist olmak isteyenlerin ilk olarak üniversitelerin 4 yıllık Fizyoterapistlik ve eş değer bölümlerden mezun olması gerekmektedir. Mezun olan adaylar, kamuda ya da özel sektör sağlık kuruluşlarında fizyoterapist olarak görev alabilmektedir. Kamu kurumlarında çalışmak isteyen adayların KPSS sınavına girerek, kurumlar tarafından açılacak ilanlara başvuru yapması gerekmektedir.

Fizyoterapistler Kardiyoloji, Üroloji ve Onkoloji servisi, kaplıcalar, yoğun Bakım ünitelerinde, Travmatoloji ve Ortopedi bölümlerinde, huzur evlerinde, beyin ve Sinir Cerrahisi bölümleri başta olmak üzere birçok farklı özel, kamu alanlarında çalışabilmektedir.

2021 Fizyoterapist Kamu Özel Maaşları

2021 yılı itibari ile kamuda çalışan fizyoterapistlerin maaşlarına zam gelecektir. 2020 yılı itibari ile aylık ortalama olarak 4 bin 500 ile 5 bin TL maaş alan bir fizyoterapist 2020 yılı ile birlikte ortalama en az 5 bin 500 TL maaş alacaktır. Maaşlar kamu sektöründe derece, hizmet yılı ve aile durumu gibi birçok faktöre bağlı olarak artış gösterebilmektedir.

Özel sektörde ise 2021 yılı itibari ile maaşların en az 3 bin 500 TL’den başlayacağı, ortalama olarak ise 4 bin TL civarında olması bekleniyor. Özel sektörde maaşlar ise tecrübe ve diğer yeteneklere göre artış gösterebilmektedir.