Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2024-2025 akademik yılı yurt başvuru sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB yurt başvuru sonuçlarının duyurusunu yaptı. Üniversite eğitimi için farklı şehirlere taşınacak olan öğrenciler, başvuru yaptıkları KYK yurt sonuçlarını e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler.

2024-2025 KYK Yurt Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurt başvuru sonuçları açıklandı. Bakan Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yapılan KYK yurt başvurularının sonuçlandığını sosyal medya hesabından duyurdu. Üniversitelerin örgün eğitim programlarına kayıt yaptıran öğrenciler ve ara sınıf öğrencileri, yurt yerleştirme sonuçlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirler.

Bakan Bak, başvuruların 20-24 Ağustos 2024 tarihleri arasında alındığını ve yerleştirme sürecinin tamamlandığını belirtti. 12 kamu kurumu tarafından yapılan dijital analizlerle başvurular değerlendirildi ve öğrencilerin gelir, başarı, sosyal durum gibi kriterler dikkate alınarak puanlama sistemi oluşturuldu. Yerleştirme sürecinde öğrenciler, kazandıkları üniversitelere en yakın yurtlara yerleştirildi. Eğer yerleşim yapılan yurtta kontenjan yoksa, bir sonraki yurda yönlendirildiler.

Yurt Kapasitesi ve Yerleştirme Oranları

Türkiye genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı 81 ilde 857 yurt binasında, 987 bin kapasite ile hizmet verilmektedir. Bakan Bak, bu yıl yapılan yerleştirme sürecinde %88 oranında bir başarı sağlandığını ve bu oranın ilerleyen günlerde daha da artacağını belirtti.

KYK Yurt Kayıt İşlemleri

Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, 7 Eylül 2024 tarihine kadar yurt kayıt işlemlerini tamamlamak zorundadır. Kayıt işlemleri e-Devlet kapısı üzerinden yapılacak ve 7 Eylül Cumartesi günü saat 23.59’da sona erecektir. Kayıt sürecinde, ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve taahhütname onayı verilmesi gerekmektedir.