Kamu & Özel Memur Personel Alımı

Kamuya 2024 KPSS Puanı İle Memur ve Personel Alımı İlanları Yayımlanıyor!

Kamuya 2024 yılı KPSS puanı ile memur alımı ilanları geliyor. İlk ilan bugün yayımlandı. Peki 2024 KPSS Taban puan şartı ne olacak?

Abone Ol

2024 KPSS Puanı İle Memur Alımı ilanları yayımlanıyor. Lise, ön lisans ve lisans mezunları için 2024 yılında yapılan kamu personeli alım ilanları gelmeye başladı.

Kamu kurumları, ihtiyaç duydukları kadrolar için 2024 KPSS puanı ile memur alımı yapacaklarını duyuruyor. Bu süreçte adayların dikkat etmesi gereken başvuru şartları, KPSS şartı, eğitim şartı, yaş şartı bilgilerini incelemeniz gereklidir.

2024 KPSS Puanı İle Memur Alımı Genel Başvuru Şartları

Kamu personeli alımlarında genel olarak adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre;

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak,
  • Herhangi bir suç kaydı olmamak,
  • Askerlikle ilişiği olmamak veya tecilli olmak.
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek.

Bu genel şartların yanı sıra, her kurum kendi özel şartlarını belirleyebilir. Bu nedenle, başvuru yapacağınız kurumun ilanını dikkatlice okumanız önemlidir.

KPSS Şartı

2024 KPSS puanı ile memur alımı yapacak olan kamu kurumları, adaylardan belirli bir KPSS puanı talep etmektedir. Lise mezunları için KPSS ortaöğretim puanı, ön lisans mezunları için KPSS ön lisans puanı ve lisans mezunları için KPSS lisans puanı gerekmektedir. Her kadro için talep edilen minimum KPSS puanı, ilgili kurumun ilanında belirtilir.

Eğitim Şartı

Kamu personeli alımlarında eğitim şartı, pozisyonun gerektirdiği niteliklere göre belirlenir. Lise, ön lisans veya lisans mezunu olmak gibi genel bir şartın yanı sıra, bazı pozisyonlar için belirli bir bölüm veya alan mezunu olmak gerekebilir.

Yaş Şartı

Kamu personeli alımlarında yaş sınırı, pozisyonun gerektirdiği deneyim ve sorumluluk düzeyine göre belirlenir. Genellikle alt yaş sınırı 18, üst yaş sınırı ise30,  35 veya 40 olarak belirlenir. Ancak bu sınırlar, kurum ve pozisyona göre değişiklik gösterebilir.

2024 Yılı İlk KPSS Memur Alımı İlanı Geldi!

Az Önce 8 Ağustos 2024 tarihli yayımlanmış olan memur alımı ilanı kapsamında BDDK bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 160 memur alımı yapılacağını bildirdi. Buna göre alımlar 2024 yılı KPSS puanına göre yapılacakç En az 75 Taban ppuan almış olmak gereklidir. İlan detaylarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

BDDK 160 Memur Alımı Yapacak! ( Meslek Personeli ) BDDK 160 Memur Alımı Yapacak! ( Meslek Personeli )

Yeni İlanlar Yayımlanıyor!

2024 yılı KPSS puanı ile yeni ilanlar gelmeye başladı. Bu kapsamda aşağıdaki habere girerek güncel memur ve personel alımı ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Ağustos Ayı Kamuya 607 Memur ve Personel Alımı! KPSS li KPSS siz Ağustos Ayı Kamuya 607 Memur ve Personel Alımı! KPSS li KPSS siz

YENİ İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS ve Android Uygulama İçin >>>> BURAYA