Diyanet İşleri Başkanlığı Engelli memur alımı hakkında duyuru yayımladı. Geçtiğimiz günlerde ÖSYM aracılığı ile yayımlanmış olan. EKPSS Tercih kılavuzu kapsamında 300 memur alımı için atama belgeleri açıklandı. Bu kapsamda atanan adaylar daha önce ÖSYM ile duyurulmuştu ve Diyanet 20 Şubat 2025 tarihi ile yaptığı duyuru kapsamında belgeler ve tarihler açıklandı!
300 Memur Alımı Kontenjan Detayları Nelerdir?
Lise Mezunu: 10 Düz Memur, 60 Hizmetli,
Ön Lisans Mezunu: 20 Düz Memur,
Lisans Mezunu: 75 İmam Hatip, 76 Kuran Kursu Öğreticisi, 59 Müezzin Kayyım,
Adaylardan İstenen Belgeler Açıklandı!
- T.C. Kimlik Kartı / Nüfus Cüzdanı fotokopisi.
- 2024 EKPSS Sonuç Belgesindeki öğrenim durumunu gösterir imam hatip lisesi diploması veya mezuniyet belgesinin aslı ya da kurumca onaylanmış sureti, (şayet diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten denklik belgesi).
- 2025 EKPSS Yerleştirme Belgesi.
- İş Talep Formu.
- Hafız olanlar için Başkanlıkça verilmiş Hafızlık Belgesinin aslı veya kurumca onaylı sureti.
- Adli Sicil Kaydı (Kurum Türü: Resmi, Neden Verileceği: Devlet Memuriyeti, Nereye Verileceği : Diyanet İşleri Başkanlığı).
e-Devletten veya Cumhuriyet Savcılığından alınacak (Adli Sicil Kaydında sicil veya arşiv kaydı bulunanlar için Mahkeme kararıyla birlikte). - Erkek adayların askerlikle ilişiğinin olmadığına dair e-Devletten veya Askerlik Şubesinden alınacak belge, askerliğini yapanlar için terhis belgesi.
- Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik’te belirlenen kriterler doğrultusunda alınmış veya bu yönetmelikçe geçerliliği kabul edilen en az %40 oranında engelli olduğunu gösteren ve ÖSYM Başkanlığına başvuru yaptığı atamaya esas sağlık kurulu raporu.
- Mal beyannamesi.
- Son altı ay içinde çekilmiş dört adet biometrik fotoğraf.
- Sigorta ve BAĞ-KUR hizmet dökümü (e-Devlet çıktısı). Devlet memuru olarak çalışıyor ise veya daha önceden çalışmışsa hizmet döküm belgesi.
- 18 yaşını doldurmayanlar için Kazâ-i Rüşt Kararı.
- Lise/İmam Hatip Lisesinden sonra Önlisans, Lisans veya Yükseklisans bitirenler için bütün diplomaların aslı ve fotokopileri veya karekodlu belgeleri.
- Atanacaklar için görevlerini yapmalarına bir engel bulunmadığına dair yazılı beyan.
Belge Teslim İşlemleri Ne Zaman Yapılacak?
2025 yılı EKPSS yerleştirme sonucunda Başkanlığın Taşra Teşkilatına yerleşenlerin 24.02.2025-10.03.2025 tarihleri arasında aşağıda istenilen belgeleri;
Memur ve hizmetli kadrolarına atananlar için Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama I Daire Başkanlığına,
Kur’an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım kadrolarına atananlar ise Atama II Daire Başkanlığına şahsen elden teslim etmeleri gerekmektedir.