Jandarma Subay ve Astsubay Alımı ilanı yayımlandı. 27 Temmuz 2023 tarihli yayımlanmış olan Resmi Gazeteye göre Jandarma ve Sahil Güenlik Akademisi bünyesinde görevlendirilmek üzere muvazzaf tabip, diş tabibi subay ve sağlık astsubayı alımı gerçekleştirilecek. Alımlar en az lise mezunu adaylar içerisinde yapılacak. ÖSYM Yerleştirme sonuçlarına göre Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (SBÜ) (Ankara) İçişleri Bakanlığı (J.Gn.K.lığı) nam ve hesabına öğrenim görmek üzere öğrenci temin edilecektir. Peki adaylardan aranan şartlar nedir? Ne Zaman başvuru yapılacak?

Subay Astsubay Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

  • 17 Muvazzaf Tabip Subay,
  • 4 Muvazzaf Diş Tabibi Subay,
  • 10 Muvazzaf sağlık astsubayı,

Detaylı olaran falkültesine göre kontenjan dağılımı ise;

  • Muvazzaf tabip subay olarak görev yapmak üzere SBÜ Gülhane Tıp Fakültesine 17 [(14)’ü erkek, (3)’ü kadın] öğrenci,
  • Muvazzaf diş tabibi subay olarak görev yapmak üzere SBÜ Gülhane Diş Hekimliği Fakültesine 4 [(3)’ü erkek, (1)’i kadın] öğrenci,
  • Muvazzaf sağlık astsubayı olarak görev yapmak üzere SBÜ Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokuluna 10 [(8)’i erkek, (2)’si kadın] öğrenci temin edilecektir.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nedir?

Jandarma Sağlık Subay Alımı ve Sağlık Astsubay alımı için adaylardan bazı genel özel nitelikler talep edecektir. Bu kapsamda Genel Olarak;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Herhangi bir siyasi parti üyeliği olmamak gibi şartlar aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri (01 Ocak 2023) itibarıyla yirmi bir 21 yaşını bitirmemiş olmak, [1 Ocak 2002 ve sonrası doğumlular başvuru yapabilecektir.

Lise veya dengi okullardan mezun olmuş veya kayıt tarihine kadar mezun olacak durumda olmak,

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Söz konusu duyuru resmi gazetede 27 Temmuz 2023 tarihi ile yayımlanmış olup başvuru süreci kılavuz ile birlikte yayımlanacaktır. İşin Olsa ekibi olarak yayımlanacak kılavuzu anında sizlerle paylaşacağız.

RESMİ GAZETE DUYURUSU