Adalet Bakanlığına bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 2024 yılı Memur Alımı yapılacak. Bu kapsamda Ceza evlerinin güvenliğini sağlayan İnfaz ve Koruma Memuru alımı için şartlar ve başvuru detayları gelmeye başladı.
İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere İnfaz ve Koruma memuru alımı hakkında bilmeniz gerekenleri aktaracağız.
2024 yılı İnfaz ve Koruma Memuru ( İKM ) Alımı Yapılacak!
Bakanlığa bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 2024 yılı için iKM alımı yapacak. Kadın ve Erkek adayların başvuru yapabileceği ilan için kontenjanlar hakkında detaylar gelmeye başladı.
Adalet Bakanlığı Personel Alımı Kontenjan Sayısı ve Yeni açıklamalar geldi!
Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 2024 yılı Personel alımı kontenjan sayısı açıklandı. Bu kapsamda Adalet Bakanı Açıklaması ile toplamda 22.984 Personel alımı gerçekleştirilecek. Haberin detayları aşağıda.
[related-posts id=”46296″ color=”bg-danger”][/related-posts]
SİZ BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? YORUMLARA YAZINIZ!
İKM ( Gardiyan ) Alımı Başvuru Şartları Nedir?
2024 yılı İnfaz ve Koruma memuru alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. madesindeki şartlar aranacak. Ayrıca adayların KPSS ve diğer şartları sağlıyor olmaları gereklidir.
Genel Şartlar Nedir?
İKM alımında adaylardan “ Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak ” gibi şartlar aranacaktır.
KPSS Şartı Nedir?
İKM Alımında 2022 yılında yapılan KPSS’den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.
Yaş Şartı Nedir?
18 yaşını doldurmuş olmak. Merkezi sınavın (KPSS-2022) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla; infaz ve koruma memurları için 30 yaşını bitirmemiş olmak.
Eğitim Şartı:
En az lise veya dengi okul mezunu olmak.
Boy ve Kilo Şartı:
Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak, Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak,
Sağlık Şartı:
A Ceza infaz kurumlarında infaz ve koruma memuru unvanında istihdam edilecek olan personel için; 14.09.2021 tarihli Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İnfaz ve Koruma Memuru Unvanına Atanacaklarda Aranan Sağlık Şartları Yönetmeliği kapsamında Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek.
Başvurular KPSS Sonrası mı Alınacak?
Ceza ve Tevkiefleri Genel Müdürlüğü İnfaz ve Koruma memuru alımı başvurular için henüz net bir tarih yok. Ancak önümüzdeki günlerde 2024 yılı KPSS sonuçları sonrası ilanın yayımlanması bekleniyor.
İKM ALIMLARI HAKKINDA TÜM GELİŞMELERDEN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ VE İNSTAGRAMDA BİZİ TAKİP EDİNİZ.
İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA
İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA
Android Uygulama için >>>> BURAYA
İnfaz ve Koruma Memuru Alımı KPSS Taban Puanlar Kaç Olacak?
Adayların en çok merak ettiği konulardan biriside KPSS Puan değerlendirmesinde Taban puanlar kaç olacağı oldu. Bu kapsamda KPSS Puan değerlendirmesi yapılacak. Önceki yıllarda yapılan atamalarda Taban puanlar şöyledir;
Erkeklerde Taban KPSS Puanı: 71 – 80 KPSS Taban Puan Arasında atama yapıldı.
Kadınlarda Taban KPSS Puanı: 75 ve 85 Puan Arasında Atama Yapıldı!
Başvuru Değerlendirmesi Boy ve Kilo Ölçümü Nasıl Yapılacak?
İnfaz ve koruma memuru pozisyonlarına yapılacak atamalarda boy kilo ölçümü merkezi sınavda alınan puanlar esas olmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 3 (üç) katı kadar aday çağrılacaktır. Son adayla aynı puana sahip olan adayların tamamı boy-kilo ölçümüne alınacaktır.
Sözlü Sınav Yapılacak!
Boy-Kilo ölçümü ve uygulamalı sınava girip, yapılan değerlendirmeler sonucunda başarılı sayılan adaylar ile diğer unvanlara başvuran adaylar, başvuruda bulundukları komisyonda sözlü sınava tabi tutulacaklardır.
- İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi 40 Puan,
- Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi 20 Puan,
- Genel kültür 20 Puan,
- Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği 20 Puan,
Adayın sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması gerekecektir. Şoför pozisyonuna alınacak adayların mesleki bilgisi tespit edilirken araç başında ve araç kullanma becerisi ölçülmek suretiyle yapılacaktır.