Site icon İşin Olsa | Kamu Memur Personel Alımı İlanları

Devlet Su İşleri 800 Mühendis Alımı Branş Dağılımı ve Şartları 2023

devlet su isleri 800 muhendis alimi brans dagilimi ve sartlari 2023 h43657 ef905

Devlet Su İşleri personel alımı ilanı yayımlandı. Adayların beklediği kontenjan dağılımı ve şartları belli oldu. Bu kapsamda Az Önce 11 Ocak 2023 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre DSİ 657 Saylı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Herhangi bir Mülakat yapılmaksızın 800 Sözleşmeli Mühendis Alımı yapacak. Mühendis alımları 16 farklı alanda gerçekleştirilecek. Peki adaylardan aranan şartlar nelerdir? Kontenjan dağılımı nedir?

800 Mühendis Alımı Branş Dağılımı Nedir?

Devlet Su İşleri farklı şehirlerde olmak üzere Türkiye Geneli 800 Mühendis alımı yapacak. Söz konusu Mühendis alımı için Branş dağılımı şöyledir:

– İnşaat Mühendisi 296,

– Makine Mühendisi 104,

– Harita Mühendisi 89,

– Ziraat Mühendisi 79,

– Jeoloji Mühendisi 74,

– Meteoroloji Mühendisi 33,

– Çevre Mühendisi 19,

– Elektrik Mühendisi 19,

– Maden Mühendisi 15,

– Orman Mühendisi 15,

– ElekTrik – Elektronik Mühendisi 14,

– Jeofizik Mühendisi 11,

– Bilgisayar Mühendisi 11,

– Biyosistem Mühendisi 10,

– Kimya Mühendisi 8,

– Metalurji Mühendisi Mühendisi 3,

Şehre Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Mühendis alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, KPSS, Eğitim şartları aranacak.

KPSS 60 Taban Puan Şart!

DSİ Mühendis alımı için adaylardan KPSS şartı aranacak. Adayların 2021 veya 2022 yılında yapılan KPSS B Grubu puan ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartını sağlıyor olmaları gereklidir.

Eğitim Şartı Nedir?

Adayların öncelikle en az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili mühendislik bölümlerinden mezun olmuş olması gereklidir. Mühendislik bölümleri aşağıdaki gibidir.

İnşaat Mühendisi: İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

Makine Mühendisi: Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Üretim Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Harita Mühendisi: Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Ziraat Mühendisi: 

Jeoloji Mühendisi: Jeoloji Mühendisliği, Hidrojeoloji Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Jeolojisi lisans programlarının birinden mezun olmak.

Meteoroloji Mühendisi: Meteoroloji Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

Çevre Mühendisi: Çevre Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

Elektrik Mühendisi: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Maden Mühendisi: Maden Mühendisliği veya Maden ve Cevher Hazırlama Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

Orman Mühendisi: Orman Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

ElekTrik – Elektronik Mühendisi: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Jeofizik Mühendisi: Jeofizik Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

Bilgisayar Mühendisi: Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Biyosistem Mühendisi: Biyosistem Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

Kimya Mühendisi: Kimya Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya lisans programlarının birinden mezun olmak.

Metalurji Mühendisi Mühendisi: Metalurji Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nano Mühendisliği, Nanoteknoloji Mühendisliği, Malzeme ve Seramik Mühendisliği, Seramik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

DSİ Sözleşmeli personel alımı başvuruları ilanın yayımlanması ile birlikte başladı. En geç 12 gün içerisinde yapılacak başvurular kabul edilecektir.

Başvuru Tarihleri: 11 – 23 Ocak 2023

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/devlet-su-isleri-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

BAŞVURU ADIMLARI VE İLANIN KILAVUZU BURADA:  https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/dsi-1273-personel-alimi-basvurusu-basladi-en-az-50-kpss-ve-lise-h43661.html

Exit mobile version