Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvuru süreci başlıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan memur alımı ilanına göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 75 kişilik boş kadro ile Memur Alımı gerçekleştirilecek. Yapılacak Aay Meslek Memurluğu Giriş sınavına ise sadece başvuru şartlarını sağlayan adaylar katılabileceklerdir. İşin Olsa ekibi olarak Bu haberimizde sizlere Dışişleri Bakanlığı memur alımı hakkında detayları aktaracağız.
Başvuru Süreci Tatil Sonrası Başlıyor!
Dışişleri Bakanlığı Aday meslek Memuru alımları için başvurular Bayram tatilli sonrası yani 18 Temmuz 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 29 Temmuz 2022 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurular sadece Kariyer adresi üzerinden Elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.
KPSS Şartı Yok!
Dışişleri Bakanlığı Memur alımı için adaylardan herhangi bir KPSS şartı aranmayacak. Alımlar Yabancı dil ile yapılacağında herhangi bir KPSS şartı istenmemektedir.
YDS Şartı Nedir?
ÖSYM tarafından saptanmış uluslararası yabancı dil sınavlarından 2020, 2021 veya 2022 yıllarında alınan puanların, bahse konu uluslararası yabancı dil sınavına ilişkin aşağıdaki dillerde en az 75 ve 85 puan alnmış olması gerekmektedir.
- 75 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?
- 85 YDS Puanı İle İngilizce 50 Kişi,
- 85 YDS Puanı İle Almanca, Fransızca 15 Kişi,
- 75 YDS Puanı İle Rusça 2 Kişi,
- 75 YDS Puanı İle Arapça, Farsça 2 Kişi,
- 85 YDS Puanı İle İspanyolca, İtalyanca, Portekizce 3 Kişi,
- 75 YDS Puanı İle Çince, Japonca 2 Kişi,
- 75 YDS Puanı İle Yunanca 1 Kişi,
Genel Başvuru Şartları Nelerdir?
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak (Sınava başvurabilmek için Türk Vatandaşı olmak gerekmektedir),
b) 01.01.2022 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1987 ve daha sonra doğmuş olanlar),
c) Yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin;
– Lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, çalışma ekonomisi, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümleri ile bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80’ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak veya
– Sosyal bilimler alanında veya mühendislik fakültelerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış olup, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmak gerekmektedir.