Kilo problemleri giderek daha ciddi bir sağlık sorunu haline gelmekte ve bu da diyetisyenlik bölümünün, diyetisyenlerin önemini gün geçtikçe arttırmakta. Başta büyük ölçekli çalışan firmalar olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşları da diyetisyenler için bünyesinde ciddi bir istihdam alanı açmakta.
Her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih edilen diyetisyenlerin en önemli görevi sanılanın aksine insanların zayıflamasını sağlamak değil, insan vücudunun en iyi şekilde çalışmasını sağlayacak beslenme düzenini gündelik hayata adapte etmektir.
BİLİNMESİ GEREKENLER
Diyetisyenlik bölümünü tercih edecek öğrencilerin en baştan bilmesi gerekenler çok rahat bir bölüm okumayacağı ve okuduktan sonra da kısa süre içerisinde zengin olmayacağıdır. Televizyonlarda sık sık boy gösteren diyetisyenler, henüz lise çağındaki öğrenciler için rol model olmakta fakat göz önündeki diyetisyenlerin sayısı gerçekten çok az, dolayısıyla ayakları yere basmayan hayaller kurarak fevri bir şekilde bölümü seçmektense sıkı çalışmayı gerektirecek bir bölüm tercih edileceğinin bilinmesi gerekiyor.
Ayrıca sadece Türkçe bilmekte bir diyetisyen için yeterli olmayabiliyor, iyi bir diyetisyen olmak isteyen öğrencilerin üniversite eğitimi süresince yabancı dil eğitimini de tamamlaması iyi düzeyde İngilizce bilmesi gerekiyor.
MAAŞLAR
Diyetisyenlerin ne kadar maaşla çalışacağı tamamen ucu açık bir konudur. Diyetisyenler bir hastaneye bağlı olarak çalışabileceği gibi kendi işlerini de kurabilir ve bu açıdan önünün açılmasını sağlayabilir. Özel hastanelerde çalışan diyetisyenler çok küçük bir azınlık olsa da asgari ücretle dahi çalışmak durumunda kalabiliyor, genel ortalama ise 3 bin TL ile 5 bin TL arasında ancak devlet hastanelerinde çalışan diyetisyenlerin maaşları 4 bin TL’den başlayıp döner sermayeye bağlı olarak 6 bin TL’ye kadar çıkabilir.