Elektronik Mühendisi Maaşları 2016
Gelecek kaygısı, özellikle lise çağındaki öğrencilerin korkulu rüyasıdır. Hangi mesleğin seçileceği ya da nereden iş bulunacağıyla başlayan bu korkular, kolay kolay da atlatılamamaktadır. Özellikle üniversiteye giriş sınavlarının yaklaşmasıyla beraber bu korkunun arttığını görebiliriz. Bunun için ise hem sınav stresinden kurtulmak hem de psikolojik olarak rahatlamak için birçok öğrenci psikologlara başvurmaktadır.
Üniversite sınavına girişte, bireylerin sayısal ya da sözel alanlarının hangisinden bölüm tercih edeceğine karar vermiş olması gerekmektedir. Ülkemizde ise tercih edilen bölümlerden birisi olan sayısal ağırlıklı bölümler, birçok kişinin cesaret edemediği bölümdür. Dikkat gerektirmesinin yanı sıra işlem ve matematik zekası da gerektiren bu bölümlerden üniversite sınavına girecek kişilerin karşısında çok etkili ve de önemli bölümler oluşacaktır. Tıp, mühendislik ya da diğer sağlık konulu bölümler bunlara örnektir. Kazanması oldukça zor olan bu bölümlerin okunması ve de mezun olunması da ancak sıkı bir çalışmayla mümkündür. Ülkemizde şuan büyümeye ve kalkınmaya verilen önemin doğurduğu sonuç ise mühendislik bölümlerine olan ilgiyi artırmıştır. Çünkü Türkiye artık üretime geçmeyi ve ihracatta bir dünya devi olmayı planlamaktadır. Teknolojik konulara olan ihtiyacın neticesinde de bu durum elektronik mühendisliklerine bir yığılma oluşturmuştur. Televizyondan akıllı telefonlara, elektrik devrelerinden beyaz eşyalara kadar her ürünün üretiminde önemli rolü olan elektronik mühendisleri, işlerinde kendilerini geliştirmeleri halinde çok büyük firmalarda görev alabilmektedirler.
Bu bölüme ilgi duyan kişilerin araştırdıkları konulardan birisi olan elektronik mühendisi maaşları ise çalışılan kurumlara göre farklılık göstermektedir. Kamu kurumlarında 2 bin 750 lira gibi ücretlerle çalışan mühendislerin yanı sıra kıdemlerine göre 3 bin 500 lira gibi bir maaş alanlar da bulunmaktadır. Ayrıca özel sektördeki maaşlar ise en az 4 bin liradan başlamaktadır.
Elektronik Mühendisi Maaşları 2016
Okuma süresi: 2 dakika
Sorumluluk Reddi Beyanı:
www.isinolsa.com, herhangi bir devlet kurumu, resmi kuruluş veya kamu hizmeti sağlayıcısı değildir. Sitemiz, yalnızca özel sektör hizmetleri sunan bağımsız bir platformdur ve devletle veya resmi kurumlarla hiçbir bağlantısı yoktur. Daha fazla bilgi için gizlilik politikamıza buradan ulaşabilirsiniz.