Fizikçi Maaşları 2016

Fizikçi Maaşları 2016

Ülkemizde her sene lise öğrencilerine ve mezunlarına yönelik yapılan üniversiteye geçiş sınavlarına ilişkin vakitlere yaklaştıkça öğrencilerin heyecanı ve bölüm telaşı da bir o kadar artmaktadır. Öğrencilerin yıllar öncesinden başlayan bu çalışma maratonunda nasıl bir çalışma şekli uygulayacakları zaten onları oldukça meşgul etmekteydi. Pahalılaşan hayatla beraber de kişiler istedikleri mesleklerden çok geçinebilecekleri mesleklere yönelmeyi tercih etmektedirler.

Kişilerin yapacağı tercihleri belirlerken öncelikli olarak hangi alanda başarılı olduklarını yani sayısal ya da sözel alanın hangisinden daha istikrarlı sonuçlar alacaklarını kestirmeleri gerekmektedir. Bunun ardından da o alanda ilerlemeli beraberinde de meslek eğilimini göstermelidirler. Bir mühendis gibi düşünmek ama maddenin görünüşünden ve yapılışından çok içeriğine inmek isteyen kişilerin seçecekleri meslek, şüphesiz ki fiziktir. Üniversitelerin 4 yıllık fizik bölümünden mezun olunmasının ardından kişilerin alacakları ünvanlar ‘’ Fizikçi ‘’ dir. Bu ünvanı almalarıyla birlikte çalışacakları kurumlara yönelebilirler. Fizikçiler hem kamu hem de özel sektörde iş bulabilmektedirler. Ama şunu açıkça söylemeliyiz ki gerek kamu gerekse özel sektörde fizikçi olarak çalışmak ve geçiminizi sağlamak istiyorsanız, üniversite hayatınızı kesinlikle dolu dolu bilgi ile geçirmiş olmanız gerekmektedir. Çünkü sizlerden beklenti oldukça fazla olacaktır. Bunun beraberinde hatırlatmak gerekir ki, üniversitelerde Fizik bölümüne yönelik Formasyon uygulamaları da verilmektedir. Bu uygulamayı başarılı bir şekilde atlatırsanız devlet kurumlarında, özel okullarda ve dersane gibi kurumlarda fizik öğretmenliği yapabilirsiniz. Çok zorlu bir okul hayatının ardından çalışma hayatına atılan fizikçi maaşları da oldukça merak edilmektedir. Alınan ücretler kamu ve özel sektöre göre farklılık göstermektedir. İyi bir fizikçi kamu kurumlarında çalıştığından 2 bin 800 lira, özel sektörde çalıştıklarında da 3 bin 500 lira gibi ücretlerle çalışmaktadırlar ve bu miktarlar çalışma süresi ve tecrübelere göre değişmektedir.

Sorumluluk Reddi Beyanı:

www.isinolsa.com, herhangi bir devlet kurumu, resmi kuruluş veya kamu hizmeti sağlayıcısı değildir. Sitemiz, yalnızca özel sektör hizmetleri sunan bağımsız bir platformdur ve devletle veya resmi kurumlarla hiçbir bağlantısı yoktur. Daha fazla bilgi için gizlilik politikamıza buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir