Vatandaşların işe girme durumunda sağlaması gereken belgelerden biri de çoğunlukla heyet raporu olmakla birlikte bu raporun ne olduğu, nasıl alındığı gibi sorular merak edilmektedir. Özellikle işe giriş belgelerinden biri olarak heyet raporuna ilişkin detaylar ve bilgiler haberimizin devamında yer almaktadır.

Heyet Raporu Nedir?

Arapça kelime anlamı olan heyet, bir işi yapmak üzere seçilen ve karar veren kişilerin olduğu gruba denilen ismi ifade etmektedir. Genel itibari ile hastanelerde bulunan heyetlerde, üç ayrı anabilim dalı uzmanı bulunur ve heyet raporu da bu uzmanların imzası ile birlikte hastane başhekiminin ya da imzasının bulunduğu belge heyet raporunu oluşturur. Heyet raporu, resmi bir evrak olarak bu belgeyi alan kişinin sağlığının yerinde olduğunu gösterir bir belgedir. Bu raporun geçerli olması için ise tam teşekküllü bir hastaneden alınması gereklidir. Tam teşekküllü hastane olması durumuna iç hastalıkları, genel cerrahi başta olmak üzere farklı birçok bölge için sağlık taraması yapılması anlamına gelmektedir. Heyet raporu olarak sıklıkla kullanılsa da sağlık raporu olarak da isimlendirilmektedir.

Heyet Raporu Nasıl Alınır?

Heyet raporu almak isteyenlerin ilk olarak tam teşekküllü bir hastaneden bu raporu alması gerekmektedir. Kişiler ilgili hastaneden danışma bölümünden heyet raporunu nasıl alacaklarına ilişkin detaylı bir yönlendirme alabilmektedir. Öncelikle başvuru için dilekçe doldurmaları gereklidir. Ya da heyet raporu talep formu doldurarak da başvuru yapmak mümkündür.

Başvurudan sonra muayene, test aşamasına geçilir. Bireylerin sağlıklı olup olmadığını anlamak ve belgelendirmek için kan alma, tahlil ve muayene işlemleri gerçekleşir. Bu noktada kolaylık ve yardımcı olması adına bir refakatçi ile bu belgeyi alınması tavsiye edilir. Belgeyi almak için birçok hastane ücret almaktadır. Özel hastanelerde 100 TL ile 300 TL arasında değişirken devlet hastanesinde alınan sağlık heyeti raporları ise 100 TL ise 150 TL arasında değişen bir ücrete tabidir. Bunun yanı sıra ekstra olarak giriş ücreti, tedavi ücreti, evrak ücreti gibi bazı küçük ücretler de eklenebilmektedir. Rapor en fazla 7 iş günü içerisinde hazırlanır ve teslim edilir.