İçişleri Bakanlığı 1608 sözlşemeli personel alımı için sözlü sınava katılacak adaylar, Sınav yer, Sınav tarihi açıklandı. Bunun üzerinde sınava hazıranan adaylar haberdeki sınav konularını kullanabilirler.

Sözlü Sınav Tarihleri ve Yeri Açıklandı!

İçişleri Bakanlğı 1608 sözleşmeli personel alımında sözlü sınavlar için tariher yerleri açıkladı. Söz konusu duyuru Bakanlık tarafından 17 Mayıs 2024 tarihi ile yayımlandı. Detaylar aşağıdaki bağlantıda.

İçişleri Bakanlığı 1608 Personel Alımı Hakkında Duyuru! Sözlü Sınav Yerleri Açıklandı! İçişleri Bakanlığı 1608 Personel Alımı Hakkında Duyuru! Sözlü Sınav Yerleri Açıklandı!

Sözlü Sınav Yapılacak Merkezler:

Içişleri Bakanlığı Sözlü Sınav

Sınav Konuları Nedir?

ARŞİV UZMANI POZİSYONU İÇİN (Sözlü/Uygulamalı): Genel Kültür, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, 3473 Sayılı Muhafazasına Lüzum Kalmayan Evrak ve Malzemenin Yok Edilmesi Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun, Devlet Arşivleri Hakkında Yönetmelik, Osmanlı Müesseseleri ve Kavramları, Arşivcilik Terminolojisi, İçişleri Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Arşiv Hizmetleri Yönetmeliği konuları ile uygulamalı olarak Osmanlı Paleografyası ve Diplomatikası (Osmanlıca Belge Okuma ve Değerlendirme) konularından.

AVUKAT POZİSYONU İÇİN: Genel Kültür ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk, İdare Hukuku, İdari Yargılama Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Usul Hukuku konularından.

PROGRAMCI POZİSYONU İÇİN: Genel Kültür, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Programlama Dilleri, Program Kütüphaneleri, Donanım, Yazılım, Raporlama, Testler konularından.

MİMAR POZİSYONU İÇİN: Genel Kültür, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile mesleki bilgiler konularından.

MÜHENDİS POZİSYONU İÇİN:

Mühendis (Elektrik- Elektronik): Genel Kültür, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Elektrik Elektronik Ölçme, Elektrik Devreleri, Devre Analizi, Sinyaller ve Sistemler, Elektrik Makineleri, İletkenler, Genel Network ve Bilgisayar Bilgisi, Elektronik Devre Elemanları, Güç Elektroniği, Mikrodenetleyiciler, Lojik Devreleri, Haberleşme konularından.

Mühendis (Makine): Genel Kültür, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Malzeme Bilimi ve Akışkanlar Mekaniği, Havalandırma ve Soğutma Sistemleri, Yangın, İş Sağlığı ve Güvenliği konularından.

Mühendis (Bilgisayar): Genel Kültür, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Programcılığa Giriş, Veri Yapıları, Bilgisayar Temel Bilgi, Algoritma Yapıları, Ağ (Network) Sistemleri, Veri Tabanı, Web Programcılığı, İşletim Sistemleri, Ağ Mimarileri konularından.

Mühendis (Harita): Genel Kültür, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uygulamaları, Harita Projeksiyonları, Koordinat Sistemleri, Kadastro Bilgisi, Mühendislikte Veri Tabanları konularından.

Mühendis (Yazılım): Genel Kültür, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Web Programcılığı, Network, Java, Excel, Sistem Yazılımı, C#, Veri Tabanı, Bilgisayar Temel Bilgi, Programcılık Giriş konularından.

Mühendis (İnşaat): Genel Kültür, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Malzeme Bilgisi, Betonarme, Hasar Türleri, Onarım, Güçlendirme, Çelik İnşaat, Geoteknik konularından.

Mühendis (Jeoloji): Genel Kültür, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile mesleki bilgiler konularından.

TEKNİKER POZİSYONU İÇİN:

Tekniker (Bilgisayar): Genel Kültür, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile istihdam edileceği alana ilişkin mesleki konulardan.

Tekniker (Makine): Genel Kültür, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile istihdam edileceği alana ilişkin mesleki konulardan.

Tekniker (İnşaat): Genel Kültür, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile istihdam edileceği alana ilişkin mesleki konulardan.

Tekniker (Elektrik-Elektronik): Genel Kültür, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile istihdam edileceği alana ilişkin mesleki konulardan.

BÜRO PERSONELİ, ÇAĞRI KARŞILAMA PERSONELİ, KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ (SİLAHLI),  DESTEK PERSONELİ (Temizlik Görevlisi, Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Garson, Kaloriferci),  TEKNİSYEN (Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Sıhhi Tesisat, Klima, Marangoz) POZİSYONLARI İÇİN: Genel Kültür, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi konularından.

DESTEK PERSONELİ (ŞOFÖR) (Sözlü/Uygulamalı): Genel Kültür, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi konularından; Uygulamalı olarak da sürüş teknikleri, direksiyon kullanımı ve trafik kurallarından oluşur.