İşletmeci Maaşları 2016

Son birkaç yıldır devlet tarafından verilen teşvikler ve hibeler ile birlikte ülkemizdeki işletmelerin ve işletmecilerin sayısında büyük bir artış bulunmaktadır. İş kurmak isteyen veya işini büyütmek için çabalayan kişilere eğitim vererek maddi destekte bulunan devletimiz, hemen hemen her ilde bu teşvik programlarını uygulamaktadır.

Kişilerin, devletin verdiği bu teşvik ve hibe programlarından faydalanabilmeleri için ise öncelikli olarak girişimcilik konulu olarak açılan kurslara gitmeleri, gerekli eğitimleri almalarının ardından da sertifika almaya hak kazanmış olmaları gerekmektedir. Bu şartı tamamlayan kişiler, devletin verdiği teşvik ve hibelerden faydalanabilmektedir. İşletmeci olarak faaliyet gösterecek kişilerin ise biraz cesur olmaları gerekmektedir. Geniş olarak baktığımızda ticari faaliyetlerde bulunacak olan kişilerin olası kriz durumlarıyla ya da maddi olanaksızlıklarla karşılaşmaları halinde nasıl bir çalışma politikası izleyeceklerine karar vermeleri gerekmektedir. Bu nedenden dolayı iyi bir eğitim kesinlikle gerekmektedir. Maddi konuların nasıl yürütüleceği, finansmanın nasıl sağlanacağı, işçi ücretleri ve hukuki konuların nasıl yürütüleceği konusunda eğitim alan ve bu konularda da en iyi şekilde uygulama yapabilen kişiler işletmeci olabilmektedir. Genel olarak baktığımızda ülkemizdeki işletmecilerin büyük bir çoğunluğu ticari faaliyetlerde ya da eğlence sektöründe faaliyet göstermektedirler. Her iki sektörü ele aldığımızda da işletmeci maaşları arasında bulunan fark biraz fazladır. Ticari faaliyetlerde bulunan işletmeciler, alım ya da satım işlemlerini yaparken öncelikli olarak sermayeye ihtiyaç duymaktadırlar. Ürünlerin alım satım işlemlerinde çalışacak işçilere de ihtiyaç duyulan bu kişilerin giderleri yüksek oalcağından kazançlarının fazla olacağı işlere yönelmesi gerekmektedir. Ticareti en iyi şekilde yapan işletmecilerin aldıkları ücretler aylık olarak 10 bin liradan başlamaktadır ve herhangi bir üst sınırı yoktur. Eğlence sektöründe ise kazanç 5 bin liralardan başlamakta ve 40 bin liralara kadar çıkmaktadır.

Sorumluluk Reddi Beyanı:

www.isinolsa.com, herhangi bir devlet kurumu, resmi kuruluş veya kamu hizmeti sağlayıcısı değildir. Sitemiz, yalnızca özel sektör hizmetleri sunan bağımsız bir platformdur ve devletle veya resmi kurumlarla hiçbir bağlantısı yoktur. Daha fazla bilgi için gizlilik politikamıza buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir