Adalet Bakanlığı Personel Alımı yapacak. Az Önce Resmi Gazetede 13 Eylül 2023 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Bakanlık 3 Farklı ilan ile bünyesindeki eksikliği tamamlamak üzere 64 Sözleşmeli Personel alımı yapılacak. Bu kapsamda alımlar Lisans mezunu adaylar içerisinden olmak üzere KPSS Puanı ile veya KPSS olmaksızın gerçekleştirilecek.

Kontenjan Dağılımı Nedir?

Yayımlanmış olan Adalet Bakanlığı Sözleşmeli Personel alımı ilanlarına göre alımlar;

  • 14 Mühendis,
  • 18 Çözümleyici,
  • 32 Bilişim Personeli,

kadrolarında personel alımı yapılacak.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Adalet Bakanlığı Sözleşmeli Personel alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 Yaşını tamamlamış olmak " gibi nitelikler aranacaktır.

KPSS Puanı ile veya KPSS siz Personel Alınacak!

Adalet Bakanlığı Personel alımları için KPSS Puan şartı aranacak. Bu kapsamda 2022 yılında yapılmış olan Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Ancak KPSS Puanı olmayan adaylarda başvuru yapabilecek. Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı için KPSS siz yapılacak başvurularda Puan 70 olarak ele alınacak olup YDS puanı ele alınacaktır.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Bakanlık Sözleşmeli Personel alımı için başvurular 20 Eylül 2023 tarihi ile başlayacak olup en geç 4 Ekim 2023 tarihine kadar Elektronik ortamda başvuru yapılacaktır. İlgili ilanları aşağıdaki bağlantılardan inceleyebilirsiniz.

Adalet Bakanlığı Sözleşmeli 14 Mühendis Alımı İlanı 2023 - KPSS 60

Adalet Bakanlığı 18 Çözümleyici Alımı İlanı 2023 - KPSS 60 Puan

Adalet Bakanlığı 32 Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı İlanı 2023