Ticaret Bakanlığı memur alımı başvuruları başladı.11 Farklı alanda 75 Memur Alımı yapacağını açıklayan Bakanlık yapacağı Ticaret Denetmen Yardımcılığı Giriş sınavı ile adayları değerlendirecek.

Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatına memur alımlarını Genel İdare Hizmetleri sınıfında atanmak üzere yapılacak Ticaret Uzman Yardımcılığı sınavı ile belirlenecek. Sınava katılmak için KPSS, Eğitim gibi niteliklere sahip olmak ve Sınavdan başarılı olan adayların ataması yapılacak. Başvuruları Bugün başlamış olan ilan için en geç 23 Aralık 2021 tarihine kadar başvuru yapılması gereklidir.

75 Memur Alımı Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Ticaret Bakanlığı Ticaret Denetmen Yardımcısı alımı başvuruları 13 - 23 Aralık 2021 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacak. Bu kapsamda başvuru şartlarını taşouan adaylar e-Devlet (Ticaret Bakanlığı / Kariyer kapısı) ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirecektir. Bunun dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

Adaylardan aranan başvuru şartları ve KPSS Puanına göre puan türlerini gösterir tabloya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı 75 Memur Alımı ( Ticaret Denetmen Yardımcısı ) İlanı

BAŞVURU EKRANI

İki Aşamalı Sınav Yapılacak?

Memur Alımları Ziraat Mühendisliği , Hukuk    Kimya Mühendisliği  , Kimya, Gıda Mühendisliği ,Tekstil Mühendisliği, Biyoloji, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İktisat, İşletme, Maliye, Uluslararası Ticaret ve Lojistik  alanlarında yapılacak. Adayların bu alanlardan sınavlara katılacak olup Denetmen Yardımcılığı sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan yapılacak.

1500 Aday Sınava Katılacak!

Ticaret Bakanlığına 75 memur alımı yapılacağı bildirilmişti. Başvurular 2020 ve 2021 KPSS Puanı ile yapılacak. Bakanlık yapılan başvuruları KPSS Puanına göre inceledikten sonra en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar 1500 kişi sıralanacak ve 1500 kişi yazılı sınava katılacak.