Türkiye’nin dört bir yanında Milli Eğitim Bakanlığı MEB’e bağlı okul öncesi eğitim, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitim kurumları bulunmakta olup bu eğitim kurumlarında toplam bir milyona yakın öğretmen görev yapmaktadır. Peki öğretmen nasıl olunur, öğretmen olmanın şartları nelerdir?
Özellikle küçük yaşlardaki gençlerin büyük bir çoğunluğu öğretmenlik mesleğinin kaliteli olması, pozisyonlarının ve halkın gözünde oldukça değerli olmalarından dolayı öğretmen olmayı tercih etmektedir. Peki nasıl öğretmen olunur? İşin Olsa ekibi olarak öğretmen olma detaylarını sizlere açıklıyoruz.
NASIL ÖĞRETMEN OLUNUR?
Öğretmen olabilmek için öncelikle adayların ilkokul, ortaokul, lise eğitimlerini tamamlamalı ve üniversiteleri Eğitim Fakülteleri ya da Fen Edebiyat Fakültelerini kazanmaları gerekmektedir. Eğitim Fakültelerini kazanan öğretmen adayları diplomalarını aldıklarında önlerinde öğretmen olmak için engelleri kalmamakta olup Fen Edebiyat Fakültelerini bitirenler formasyon derslerini alması gerekmektedir.
Yine üniversitelerin diğer fakültelerini bitiren adaylarda öğretmen olabilmektedir ancak bu adayların öğretmen olabilmeleri için yine formasyon derslerini alması gerekmektedir. Tüm eğitimler bittikten sonra adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS, Eğitim Bilimleri ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT’ye girmektedir. Daha sonra MEB’in açtığı kadrolara başvuru yapan adaylar mülakatlara tabii tutulmakta ve tüm bu adımlardan başarılı olanlar MEB bünyesinde öğretmen olmaktadır.
Ali bayındır
İyi de ben arapça öğretmeni olacam ama bu yazılardan hiç birini anlamadım. Öğretmen olcaksam fen Fakültesini kazanıp , kpss ye hazırlanmam lazım değil mi?
Ben hiç bişey anlamadım.
Anlayanlar yazsın lütfen.
Torpilli memur
Kardeşim torpil varsa rahat girersin sikinti yapma haaa yoksa yandin cok calisman lazim
Yasin
Hiç bişey anlamadım