ÖSYM ile az önce yayımlanmış olan tercih kılavuzu ile kamuya Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden 731 Kamu Personeli Alımı gerçekleştirilecek. Söz konusu yayımlanmı olab kılavuz ile Ön Lisans Mezunu kontenjanlar belli oldu. İlgili kontenjanlara göre 731 kişilik kadro için duyuru yapıldı. Adaylar tercihlerine başladı ve en geç bir hafta içerisinde tercih yapabilecekler. Bu doğrultuda kontenjan dağılımı ve detayları sizlerle paylaşıyoruz.
Ön Lisans Mezunu Tercih Kılavuzuna Kimler Başvuru Yapabilecek?
Ön Lisans seviyesinde olmak üzere alım yapılacak memur adaylarından genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacaktır.
KPSS Olarak ise adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.
Ön Lisans Kontenjan Dağılımı Belli Oldu!
Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden 19 farklı kadro ile 731 Memur ve kamu perosneli alımı yapılacak.
- Anbar Memuru: 30 Kişi,
- ARFF Memuru: 72 Kişi,
- Aşçı: 1 Kişi,
- Bilgisayar İşletmeni: 13 Kişi,
- Dava Takip Memuru: 2 Kişi,
- İş Makine Sürücüsü: 9 Kişi,
- İtfaiyeci: 49 Kişi,
- Kondoktör: 3 Kişi,
- Köprü Operatörü: 5 Kişi,
- Laborant: 1 Kişi,
- Memur: 353 Kişi,
- Muhasebeci: 14 Kişi,
- Sağlık Memuru: 1 Kişi,
- Sağlık Teknikeri: 5 Kişi,
- Sekreter: 1 Kişi,
- Şoför: 7 Kişi,
- Tekniker: 95 Kişi,
- Tüketici Hakem Heyeti Raportörü: 68 Kişi,
- Veznedar: 2 Kişi,
ŞOFÖR (7302) ŞARTLARI:
18.07.1997 tarihli ve 23053 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 75 inci maddesinde 2015 yılında yapılan değişikliklerle sürücü belgelerinde yeni bir sistem öngörülmüş ve 2016 yılı itibarıyla yeni sisteme geçilmiştir. Mezkur Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış ve sahibine römork takarak araç kullanma yetkisi veren sürücü belgeleri veya sürücü sertifikalarının yeni sınıf sürücü belgeleri ile değiştirilmesi sırasında yeni sınıfına ilave olarak “E” ibaresinin ekleneceği belirtildiğinden, B sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları BE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, C sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları CE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları DE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D1 sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları D1E sınıfı sürücü belgesine sahip olanların da tercih edebilmeleri mümkündür. Yine aynı Yönetmelik hükümleri doğrultusunda eski sürücü belgelerinin 31/12/2022 tarihine kadar yeni sürücü belgeleri ile değiştirebilmesi öngörüldüğünden eski sürücü belgelerinin geçerliliği de devam etmektedir. Bu nedenle Tercih Kılavuzunda yer alan yeni sürücü belgesi sınıfları ve istenilen sürücü belgesini karşılayabilecek diğer yeni sürücü belgesi sınıfları ile bu belgelerle denk kabul edilen eski sürücü belgesi sınıfları için bu kılavuzun “3.DİĞER HUSUSLAR” bölümünde sürücü belgeleri için yapılmış açıklamalara bakılmalıdır.
Anbar Memuru pozisyonuna atanacak adaylar, sorumluluğuna verilen ve zimmetinde bulunan her çeşit ürün ve/veya mamulleri ölçerek veya tartılmasında hazır bulunarak teslim alacak ve teslim edeceklerdir. Söz konusu personel; depolarda mevcut ürün ve malzemenin periyodik sayımları ile giriş/çıkışlarını yaptırmak, kayıtları muhasebe kayıtları ile sık sık kontrol ederek mutabakatını sağlamak, boşalan depolarda meydana gelen tartıya ve sayıma dayalı fazlalık ve noksanlıkları tespit etmek, münakale ve diğer işleri yapmak, alım, satış, sevk, tesellüm, periyodik kontroller, havalandırma, kurutma, paçal çalışmaları, depolar arası nakil, her türlü ilaçlama, eleme, temizleme ve benzeri ürün hareketlerini ilgili iş yeri personeliyle gerekli iş birliğini kurarak gerçekleştirmekle de görevli olacaktır.
ARFF MEMURU (İTFAİYECİ) (7307)
Havalimanlarında uçuş ve yangın güvenliğinin sağlanması ile meydana gelebilecek uçak kaza-kırım ve yangınlarda can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla kurtarma ve yangınla mücadele hizmetlerini yürütmek üzere Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait ARFF Memuru (İtfaiyeci) pozisyonunda istihdam edilmek için tercihte bulunacak adayların; Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Uçak Kaza Kırım Kurtarma ve Yangınla Mücadele Yönergesi kapsamında aşağıdaki şartları da taşımaları gerekmektedir:
a) C veya CE sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
b) En az 1.65 metre boyunda olmak,
c) Boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 10 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olmak, (Tartma ve ölçme aç karnına ve çıplak ayakla olacaktır.)
ç) Astım, bronşit, nefes darlığı, epilepsi, renk körlüğü, kekemelik, sağırlık, ileri derecede görme bozukluğu vb. biyolojik rahatsızlığı bulunmamak,
d) Aşırı psikolojik duyarlılık ve heyecan, davranış bozuklukları, kapalı alan korkusu, yükseklik korkusu, karanlık korkusu, kan tutması vb. psikolojik ve sinirsel rahatsızlıklardan herhangi birine yakalanmamış olmak,
e) “ç” ve “d” maddelerinde belirtilen bedensel ve psikolojik yapı ile yurdun her yerinde ARFF (Hava Alanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele) Memuru olarak görev yapabileceğine dair tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden “Sağlık Kurulu Raporu” almış olmak.
KPSS Tercih Ücreti Belli Oldu!
Adayların tercih yapabilmeleri için ÖSYM belirttiği KPSS Tercih ücretini ödemeleri gerekmektedir. 30 Olarak belirtilen ücret ÖSYM anlaşmalı bankalara yapılacaktır.
KPSS Tercih Süreci Başladı!
30 haziran 2022 tarihi ile başlamış olan tercihler en geç 7 Temmuz 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Tercihler sadece ÖSYM AİS sistemi üzerinden gerçekleştirişlecektir.
- Genel Bilgiler
- TABLO-2.Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar
- Özel Koşullar
- Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları
- Mezun Olunan Ön Lisans Programı
- Dilekçe