Sağlık Bakanlığı 2022 Yılı 10 bin İşçi alımında yede kaday duyurusu geldi. Geçtiğimiz aylarda Nisan ayında ataması yapılan 10 bin işçi adayı için yedek duyuru geldi. Söz konusu duyuruya göre Nisan da Kura sonucunda Yedek olarak seçilen adayların gerekli belge teslimi yapmaması sebebi ile görevine sonlandırılarak yerine yeni atama yapılması oldu. Bunun üzerinde Sağlık Bakanlığı Adaylardan bazo belgeler istedi. Peki belge teslim tarihi nedir? Hangi belgeler istenmektedir. Tüm detayları sizlerle pauuylaşacağız.
Sağlık Bakanlığı Yedek Aday Ataması Yaptı!
Taşra teşkilatında, 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında çalıştırılmak üzere, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 10.000 kadroya 6-7 Nisan 2022 tarihinde noter huzurunda çekilen kuraya ilişkin sonuçlar asil ve yedek olarak ilan edilmiş, yerleşen adayların listeleri Bakanlığımızca İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilmişti.
Kura sonucuna göre, asıl olarak yerleşen hak sahiplerinden; istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyenler, başvuru yapmayanlar; başvuru yaptığı halde atama şartlarını taşımayanlar, ataması yapılıp göreve başlamayanlar (Doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanlar hariç); atama şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanlar; göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanlar ile İşletme Toplu İş Sözleşmesinin 15 inci maddesi gereğince bir aylık deneme süresi içerisinde sözleşmesi feshedilenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartlara haiz olanlardan yedek hak sahipleri alınacaktır.
Nisan Ayı 10 Bin İşçi Alımı Kontenjanları Neydi!
- Temizlik Görevlisi,
- Özel Güvenlik Görevlisi (Silahsız),
- Elektrikçi,
- Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım Ve Arıza Giderme Elemanı,
- Marangoz,
- Isıtma Ve Sıhhi Tesisatçı,
- Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı,
- İnşaat Boyacısı/Boyacı,
- Klinik Destek Elemanı(Hastane),
- Şoför,
Yedek Adaylardan İstenen Belgeler Nelerdir?
Sürekli İşçi Alımı Kurası sonucuna göre, yedek olarak yerleşenlerden istenecek belgeler:
1- Açıktan Atama Başvuru Formu (Tükenmez ya da dolma kalemle, silinti, kazıntı olmayacak şekilde doldurulmuş) imzalı aslı.
2- Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge. (Erkek hak sahipleri için) (E-Devlet Kapısından alınan askerlik durum belgesi kabul edilecektir.)
3- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci Maddesinin 7 nci fıkrası gereğince, atamaya esas teşkil etmek üzere, görev yapmasına engel olabilecek akıl ve ruh hastalığı bulunmadığına dair sağlık raporu (tek hekim raporu da olabilir).
4- Mal Bildirimi Formu. (Form el yazısı ile önlü arkalı tek nüsha ve kapalı zarf içinde teslim edilecektir.)
5- Öğrenim belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (İl Sağlık Müdürlüğünce aslı görülüp onaylanacaktır.) İlan edilen kadrolara başvurulan meslekler için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer belgeler.
6- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin 1 inci fıkrasında belirtilen öncelikli durumunu belirtir belge.
Branşlardan istenilecek belgeler;
Temizlik görevlisi mesleği için; en az ilköğretim en çok ön lisans mezunu olmak. (İlköğretim kurumlarının birinden (5 yıllık ilkokul mezunu ile 8 yıllık ilköğretim okulundan 6., 7. ve 8. sınıfı terk edenler de dahil) veya ortaöğretim kurumlarının birinden veya ön lisans programlarının birinden mezun olmak.
Güvenlik görevlisi (silahsız) mesleği için; en az ortaöğretim (lise ve dengi) mezunu olmak ve güvenlik kimlik kartına sahip olmak. (Silahlı güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olanlar da başvuru yapabilir.)
5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanun gereğince geçerliliği devam eden özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak. (Silahlı özel güvenlik kimlik kartına sahip olanlar da başvuru yapabilir.)
Engelli veya eski hükümlü olmamak.
Elektrikçi mesleği için; en az ortaöğretim (lise ve dengi) en çok ön lisans mezunu olmak. Ortaöğretim kurumlarının; elektrik-elektronik teknolojisi alanı ve dallarının birinden veya endüstriyel otomasyon teknolojileri alanının endüstriyel elektronik dalından veya dengi alan/dalının birinden mezun olmak veya ön lisans eğitim kurumlarının; elektrik teknolojisi, elektrik, elektronik, elektrik-elektronik, endüstriyel elektronik, elektronik teknolojisi, elektrik ve elektronik teknolojisi, elektrik-elektronik teknikerliği ön lisans programlarının birinden mezun olmak veya dengi olmak.
Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı mesleği için; en az ortaöğretim (lise ve dengi) en çok ön lisans mezunu olmak.
Ortaöğretim kurumlarının; bilişim teknolojileri alanı ve dallarının birinden veya dengi alan/dalının birinden mezun olmak veya ön lisans eğitim kurumlarının; bilgisayar ve enformasyon sistemleri, bilişim sistemleri ve teknolojileri, bilgisayar teknolojileri ve yönetimi, bilgisayar teknolojisi, bilgisayar donanımı, bilgisayar teknolojileri ve bilişim sistemleri, muhabere ve elektronik bilgi sistemleri ön lisans programlarının birinden mezun olmak veya dengi programlardan mezun olmak.
Marangoz mesleği için; en az ortaöğretim (lise ve dengi) en çok ön lisans mezunu olmak. Ortaöğretim kurumlarının; ahşap teknolojisi alanı ve dalları veya mobilya ve iç mekân tasarımı alanı ve dallarının birinden veya inşaat teknolojisi alanının ahşap yapı sistemleri dalından veya dengi alan/dalının birinden mezun olmak veya ön lisans eğitim kurumlarının; ağaç işleri veya mobilya ve dekorasyon ön lisans programlarının birinden veya dengi programlardan mezun olmak.
Isıtma ve sıhhi tesisatçı mesleği için; en az ortaöğretim (lise ve dengi) en çok ön lisans mezunu olmak. Ortaöğretim kurumlarının; tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanı ve dallarının birinden veya dengi alan/dalının birinden mezun olmak veya ön lisans eğitim kurumlarının; yapı donatım teknolojisi, sıhhi tesisat, tesisat teknolojisi, yapı tesisat teknolojisi, yapı inşaat, doğalgaz, ısıtma ve sıhhi tesisat teknolojisi, sıhhi tesisat ve doğalgaz, doğalgaz ve ısıtma, doğal gaz ve ısıtma, doğalgaz ve boru hatları teknolojisi, gaz ve tesisatı teknolojisi, doğalgaz ve tesisatı teknolojisi ön lisans programlarının birinden veya dengi programlardan mezun olmak.
Biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı tesisatçı mesleği için; en az ortaöğretim (lise ve dengi) en çok ön lisans mezunu olmak. Ortaöğretim kurumlarının; biyomedikal cihaz teknolojileri alanı ve dallarından veya dengi alan/dalının birinden mezun olmak veya ön lisans eğitim kurumlarının; biyomedikal cihaz teknolojisi ön lisans programından veya dengi programdan mezun olmak.
İnşaat boyacısı/boyacı mesleği için; en az ortaöğretim (lise ve dengi) en çok ön lisans mezunu olmak. Ortaöğretim kurumlarının; kimya teknolojisi alanı – sınai boya / sanayi boyacılığı ve uygulama tekniği dalından veya inşaat boyacılığı/boyacılık alanı/dalının birinden veya dengi alan/dalının birinden mezun olmak veya ön lisans eğitim kurumlarının; boya teknolojisi, inşaat ve sanayi boya uygulama teknolojisi, boya ve izolasyon uygulama teknikleri, yalıtım teknolojisi, yapı yalıtım teknolojisi ön lisans programından veya dengi programından mezun olm ak.
Klinik destek elemanı (hastane) mesleği için; Ortaöğretim ve (lise ve dengi) ortaöğretim kurumlarının sağlık hizmetleri alanı – hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği dalının birinden mezun olmak.
Şoför mesleği için; En az ortaöğretim (lise ve dengi) en çok lisans mezunu olmak. Ortaöğretim kurumlarının birinden mezun olmak veya ön lisans programlarının birinden mezun olmak veya lisans bölümlerinin birinden mezun olmak. B sınıfı, C sınıfı veya D sınıfı sürücü belgelerinden (manuel vites) birine sahip olmak.
Duyuru Metni
Başvuru Formu
Ek-1 Göreve Başlama İçin Gerekli Belgeler