Site icon İşin Olsa | Kamu Memur Personel Alımı İlanları

Sözleşmeli Öğretmen Hastalık İzin Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Sözleşmeli Öğretmen Hastalık İzin Dilekçesi Nasıl Yazılır?<amp-ad width="100vw" height="320" type="adsense" data-ad-client="ca-pub-2680574143713996" data-ad-slot="7140260786" data-auto-format="rspv" data-full-width=""> <div overflow=""></div> </amp-ad>

MEB’e bağlı eğitim kurumlarında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanların merak ettikleri bir konu da hastalık durumunda idareden nasıl izin alınacağı, buna yönelik idari işlemlerin nasıl yürütüldüğüne dairdir. Bu noktada öğretmenlerin idareye sunulmak üzere izin dilekçesi yazmaları gerekmekte olup ilgili dilekçenin nasıl yazılması gerektiği ve taslak bir dilekçe örneği ise haberimizin devamında yer almaktadır.

İzin Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Sözleşmeli öğretmenler için idareye sunulmak üzere hastalık izin dilekçesinde bulunması gereken birtakım bilgiler gereklidir. Bu doğrultuda dilekçe üzerinde ad, soyad, görevi, unvanı, baba adı, doğum yeri, doğum tarihi, göreve başlama tarihi, dilekçenin özü kısımlarını sola dayalı olarak ilk sırada yazması gerekmektedir. Dilekçede ayrıca okul müdürlüğüne hitaben dilekçenin ana metninin ise şu şekilde yazılması gereklidir.

“ …………………………..OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

Okulunuzda Sözleşmeli ……….. Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Milli Eğitim Bakanlığı İzin Yönergesi (Hastalık İzinleri) 24(1) Maddesi kapsamında Ek’te sunulan resmi hekim raporumun sıhhi izne dönüştürülmesini;

Gereğini bilgilerinize arz ederim.”

Bu ana metin sonrasında sağ alt köşeye tarih, altına ad ve soyad yazılarak branş belirtilir, imza atılır. Sol alt köşeye ise adres bilgileri ve iznin geçirileceği adres yazılır. Bu şekil şartlarına bağlı olarak yazılan dilekçe çalışılan kurumun idaresine teslim edilir.

İzin Dilekçesi Taslağı Nasıl?

Genel itibari ile yukarıda sayılan şekilde şartlarına bağlı olarak yazılması gereken dilekçenin bir örneği aşağıda yer almaktadır.

Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan kamu görevlilerine 657 sayılı kanundan doğan izin hakkı bulunmakta olup sözleşmeli olarak çalışanların sözleşmeli çalıştırılmasına ilişkin esaslarda yer alan düzenlemelere göre mazeret belirterek izin alabilecekleri durumlar arasında doğum, evlilik babalık ölüm gibi nedenlere bağlı olarak izin alabilmek mümkün olup bu mazeretlere bağlı olarak izin kullanma hakları bulunmaktadır. Sözleşmeli öğretmenler bu izinleri kullanmak için çalışmış oldukları eğitim kurumuna dilekçe ile başvurarak bu izinleri kullanabilmektedir. Hastalık izin mazereti de en merak edilen konulardan biri olup ilgili dilekçe örneğine, dilekçenin nasıl yazılmasına gerektiğine dair bilgilendirme ise haberimizde paylaşılmıştır.
 

Exit mobile version