Site icon İşin Olsa | Kamu Memur Personel Alımı İlanları

Veteriner Maaşları 2021 Temmuz Son Zam Eklemeleriyle Ne Kadar Oldu ?

Veteriner Maaşları 2021 Temmuz Son Zam Eklemeleriyle Ne Kadar Oldu ?<amp-ad width="100vw" height="320" type="adsense" data-ad-client="ca-pub-2680574143713996" data-ad-slot="7140260786" data-auto-format="rspv" data-full-width=""> <div overflow=""></div> </amp-ad>

Temmuz ayın da enflasyon farkına bağlı olarak maaşlara zam geldiği bilinmektedir. Bu zamma bağlı olarak veterinerler maaşlarında da doğal olarak bir artış meydana geldi. Veterinerler yani günümüzde halen ara ara kullanılan eski adıyla baytar yeryüzün de bulunan tüm hayvanların sağlığı adına önlemler alıp ,hasta olan hayvanlara tanı ve tedavi uygulayan kişidir.

Veteriner olmak isteyen aday evvela lise sayısal bölümünden mezun olmak ve sonrasında üniversitelerin veterinerlik fakültelerini kazanmaları gerekmektedir. Beş yıl sürecek olan eğitimin sonunda veterinerolarak mezun olunmaktadır.

Devlete ,Özel Sektöre ve ya Kurumlara Bağlı Güncel Veteriner Maaşları

Devlete bağlı çalışan veteriner ; Bu alan da maaşları etkileyen en önemli faktör çalışmış olduğu yer ,bulundukları dereceler ve ya bağlı oldukları kurum olmaktadır. Yeni başlayan bir veteriner bu şartlar altın da 2021 güncel maaşı 6.500 ile 8000 arasındadır. Uzun zamandır veteriner olan kişiler ise daha yüksek maaşlar alıyor.

Özel sektör de çalışan veteriner; Özel sektör de hangi iş olursa olsun evvela düşük maaşla ise başlarlar .Yeni veteriner olan bir kişi Özel sektör de 3.000 ile 5000 TL arasında alırken; 2021 yılı için asgari veteriner hekim maaşı 6.200 – 6.500 TL arasındadır. Yani işveren bu rakamın altında maaş veremez ve çalışan veteriner hekimde bu maaşın altında çalışamaz

Kurumsal şirkette çalışan veteriner; Kurumsal bir şirkette ise başlayacak olan veteriner ilk etap da 6.000 ile 8000 bin arası maaş ile ise başlayabilir.Veterinerlik de kendisini geliştirmiş ve ya güzel mevkilere gelmiş veteriner 15.000-20.000 TL gibi maaşlara çalışabilmektedir.

Veteriner Ne iş Yapar?

Hastalık ve enfeksiyonlara karşı hayvanlara aşı yapmak,

Muayene ve analiz için vücut dokusu, kan, idrar örneği almak,

Hayvanları cerrahi veya tıbbi olarak tedavi ederek sağlıklarına kavuşturmak,

Hayvanları test ederek kuduz, BRUSELLA gibi hastalıkları önlemek ya da tedavi etmek,

Yaşlı ve ölümcül hastalığı olan hayvanlara ötenazi uygulamak,

Hayvan sahiplerine sağlık önlemleri, beslenme ve genel bakım hakkında tavsiyelerde bulunmak,

Hayvan ölümlerinin nedenlerini belirlemek için araştırmalar yapmak,

Hayvan kayıtlarını tutarak, hastalıkları kamu sağlığı görevlilerine bildirmek,

Hayvanlardan insanlara bulaşabilecek hastalıklar hakkında kamuyu bilgilendirmek,

Hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla, geçerli yönetmeliklere uygun karantina ortamını sağlamak.

Exit mobile version