Hikaye, roman, şiirler , makaleler gibi yazı türleriyle birlikte düşüncelerini yazılı olarak yazan, betimlemeye dökebilen kişilere yazar denmektedir. yaptıkları iş ise kaleme aldıkları yazıları somur birer eserlere dönüştürmüş kişilere yazar diyebiliriz.
Yazar olabilmenin en büyük ve en önemli şarttı yazın dilini çok iyi bir şekilde kullanmaktır. dilini iyi kullanan bir yazar toplumda ilgi ve beğeniyi kazanırlar ve okuyucularının gözünde artık onlar birer sanatkar durumundadır. Nasıl bir fabrika da makinalar ürettikleri ürünlerle kazanç sağlıyor ise, yazarlardan kalemlerinden çıkmış , üretmiş oldukları eserlerden kazançlarını sağlarlar. Yazarlar günümüz tarihine ışık tuttukları gibi geçmiş tarihimizdeki yaşananları da günyüzüne çıkarabilmektedirler. Duygularını düşüncelerini insanlar hakkında ne gördükleri ne duydukları onlar için sözle değil yazıyla bir anlamdır. kimi yazar kendi içerisin yaşamış oldukları duyguları kaleme alarak okuyucularına merak ettikleri akıllarında soru işareti yaratan konuları kaleme alarak okuyucularını aydınlatmak isterler .sabit bir gelirleri var diyemeyiz . sektörel değişimler , çalıştıkları iş alanları, yazdıkları yazılarının konuları, insanlar tarafından eserlerinin alınmaları gibi etkenlerle yazarların ücretlerini belirleyebiliriz. Gazetelerde köşe yazıları yazarak güzel gelirler elde edebilen yazarlarımızın olduğu gibi ders kitaplarında öğrencilere bilgi verip onları aydınlığa çıkarabilen yazarlarımız da vardır. iki yazar için de aynı ücretten bahsedemeyiz. gazete de yazan yazarın için okunan bir gazete mi popüler bir gazete mi yazdığı kelime sayısı kısa mı uzun mu gibi soruların cevaplarıyla birlikte bir ücret söyleyebiliriz. Çeviriler yaparak da dünya eserlerini kültürümüze kazandırmış yazarlarımızda vardır. Yazar maaşları 2016 yılı içerisinde ne kadardır diye bir soru soracak olursanız net bir tutar söyleyemeyiz . 50 bin TL kazanan bir yazar olabileceği gibi 250 bin tl kazanan yazarda vardır. Yazar kitap yazıp bunlardan kazanç sağlıyorsa sattığı kitap sayısı kadar basımevi ile adet fiyatı üzerinden kazanç sağlar. telif hakkı alması gereken yazarlar için 5000 -10000 tl arasında telif ücretleri değişmektedir.
Ruken
dergi için yazılar için ücret nekadardır acaba
ELİF
selam .Benim ismim Elif ben 13 yaşındayım ve 7. öğrencisiyim .Ben yazar olmak istiyorum.Öğretmenler yazma ödevi verdiğinde genellikle benimkini güzel bulurlar. Ben kitap okumayı da çok severim.Umarım yazar olmak isteyen arkadaşlarımın hayalleri gerçek olur. PES EYMEYİN!
Ayşe Sara Gezen
Ben hikaye romantik komedi masal gibi şeyler yazıyorum. Şu an tamı tamına aynı anda 4 tane yazı yazıyorum
yağmur
gelecekte yazar olmak isteyenler için konuşuyorum(ben de dahil) ülkemizde kitap okuyan kişi sayısı az üstelik gelecekte bu oran daha da düşecek ve yazdığın kitap okunmadı diye üzüleceksin ve gelirin olmicak ama ben de yazar olmak çok istiyorum bunun yanında genetik mühendisliğini de düşünüyorum sizce?
Zehra
Bn bi kitap yazdım arkadaşlarım tarafından çok beğenildi şu anda başka bir arkadaşımdan ismi gizli suç sizce bn o yazdığım kitabi ne yapmalıyım ve bir sürü guzel sözlerim ve siirlerim var onlari da ne yapmalıyım siz bnm yerimde olsanız ne yapardınız
sena
öncelikle kendine güvenmen lazım.sonra umut .bunlar varsa er yada geç olmuş olacaksın
Ebrar
Mesela kitap yazamadı, peki o zaman maaş alabiliyormu bir şirkete baglıysa, yada kitabı yazması aylarca sürdüysr???
Cemre
Ben de yazar olmak istiyorum sizce güzelmi
Sude
Merhaba benim bir hayalim var yazar olmak ama yazar olmak için ne yapmak gerekiyor hiç bilmiyorum malisef ne yapmalıyım