Maaşlar

Yeni Sisteme Göre Emekli Olsam Ne Kadar Maaş Alırım?

SGK'nın yeni sisteme geçişi ile birlikte emekli maaşları nasıl hesaplanacak ? Yeni sisteme göre emekli olanlar ne kadar maaş alacaklar ? Haberin detayları sitemizdedir.

Abone Ol

Çalışan milyonlarca kişinin en merak ettiği konuların başında emekli olunursa ne kadar maaş alınacağı yer almıştı. Özellikle SGK’Nın yeni sisteme geçişi ile birlikte emeklilik şartları da değişmiş olup bu kapsamda sigorta başlangıç tarihine göre 2000 yılından önce sigorta başlangıcı olan kişilerin emekli maaşlarının daha sonraki tarihte başlangıcı olanlara göre daha yüksek olduğu ifade edilmekte olup bu kapsamda emeklilik maaşlarına ilişkin detaylar ise haberin devamında yer almaktadır.

Emekli Maaşı Hesabı

Emekli olmak isteyenler için emeklilik hesabı SGK maaş robotu sayesinde hesaplanmakta olup bu noktada 4/A/B/C’ye tabi olma durumuna göre farklı hususlar dikkate alınarak maaş hesabı yapılmaktadır.

4/A’ya tabi olan vatandaşlar için emeklilik hesabı SGK’nınhttps://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresi üzerinden kolaylıkla hesaplanmaktadır. Burada T.C. kimlik numarası, sicil numarası, baba adı, nüfus il ve doğum tarihi ile ilgili bilgileri girerek bireyler emekli olacakları zaman alacağı maaşı hesaplayabilmektedir.

4/B için ise emekli maaş bilgisi https://www.turkiye.gov.tr/4b-emekli-aylik-bilgisi adresi üzerinden kolaylıkla görüntülenebilir. İlgili linkten bireylerin ilgili kişisel bilgileri girerek, Kurumu kısmından esnaf mı yoksa tarım mı olduğu seçilir, daha sonra sorgula kısmı ile işlemi tamamlamak mümkündür.

4/C için ise emekli maaşı hesaplama https://uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do üzerinden gerçekleştirilmektedir. Derece, Kademe, Ek Gösterge, Makam+ Temsil+ Görev Tazminat Göstergesi, Hizmet Yılı, Hizmet Ayı, Kıdem Yılı, İkramiye Yılı, Aylık Tarihi, Pay/Payda, Kad. Taz. Ek Gösterge gibi bilgiler girilerek emekli maaşı hesaplanmaktadır.

Emeklilik Şartlarını Etkileyen Faktörler

Sigortalılık sürelerini etkileyen faktörler arasında 18 yaş öncesinde başlayan prim ödeme hali, çırak ve stajyerlik gibi faktörler olup bunun yanı sıra askerlik, yurt dışında çalışma ve doğum gibi daha birçok durum emeklilik süresini etkileyen faktörler olup aynı zamanda kadın ya da erkek olma durumu da emeklilik yaşını etkilemektedir.