Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı yapıyor. Az Önce ÖSYM üzerinde yayımlanan tercih kılavuzu ile Çevre Bakanığı bünyesimdeki eksikliği karşılamak üzere 41 kişilik boş kadro ile Temizlik Görevlisi alımı yapacak. Alımlar farklı şehirlerde gerçekleştirilecek olup Kontenjan dağılımı ve ilan detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

Lise Mezunu Kontenjan Dağılımı:

Çevre Bakanlığı bünyesine Lise mezunu adaylar içerisinden olmak üzere 41 personel alacak. ALımlar " Destek Personeli ( Temizlik Personeli ) " kadrosunda gerçekleştirilecek. Alımlar 21 farklı şehirde olmak üzere kontenjan dağılımı şöyledir:

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı alımları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca adayların 2022 yılında yapılmış olan KPSS'den Lise seviyesinde istihdam edilmek üzere P94 puan türünden puan almış olmaları greklidir. Öte yandan Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olan adaylar başvuru yapabilecek.

Nitelik Koduna Göre Şartlar nedir?

Lise mezunu alımları 2001 Nitelik kodu ile gerçekleştirilecek. Buna göre

2001 Nitelik Kodu: Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

Adaylar tercihlerini sadece ÖSYM üzerinden gerçekleştirecekler. Bu kapsamda yayımlanmış olan duyuruya göre Tercihler 23 - 29 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. tercih kılavuzlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

TERCİH KILAVUZU BURADA

TERCİH ÜCRETİ VE ANLAŞMALI BANKALAR BURADA