Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapıyor. Az Önce yayımlanmış olan Bakanlık Personel alımı ilanına göre Yurtdışında görevlendirmek üzere Sözleşmeli Sekreter alımı yapılacak. Peki adaylardan aranan şartlar nelerdir? Kimler başvuru yapabilecek? Detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Sözleşmeli Personel Kontenjan Bilgisi Nedir?

Dışişleri Bakanlığı Personel alımları Suudi Arabistan'da olmak üzere sözleşmeli personel alımı yapılacak. Buna göre;

Cidde Başkonsolosluğu boş bulunan 1 kişilik kadro ile sözleşmeli Sekreter Alımı yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Dışişleri Bakanlığı Personel alımı için yayımladığı ilana göre adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak " şartları aranacak.

Sekreter Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Dışişleri Bakanlığı Sekreter alımı KPSS siz Personel Alımı kapsamında gerçekleştirilecek. Buna göre Yaş, Yabancı Dil şartları aranacak.

  • Sınav tarihi itibarıyla 46 yaşından gün almamış olmak,
  • En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,
  • Çok iyi derecede Arapça ve Türkçe bilmek,

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Cidde Başkonsolosluğu başvurusu ilanın yayımlanması ile birlikte başladı. Buna göre sadece Online olarak yapılacak başvurular 4 - 21 Ekim 2023 tarihi ile başvuru yapılmış olması gerekmektedir. Buna göre başvurular için aşağıdaki ilanın tam metnini kullanabilirsiniz.

İLANIN TAM METNİ